İznik’te  “Soykırıma Hayır, Filistin Halkına Destek Yürüyüşü” düzenlendi

0

İznik’te İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi.

Kılıçaslan Caddesi Kaymaklık binası önünde toplanan kalabalık grup, Türkiye ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıdı. Polis ekipleri, yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi aldı.

İsrail’in saldırılarına tepki gösteren katılımcılar, çeşitli sloganlar attı.

Kılıçaslan Caddesi boyunca yürüyen kalabalık grup adına basın açıklamasını TÜGVA İznik Temsilcisi Enes Yüksek yaptı. İsrail’in hastaneyi bombalamasının insanlık ve savaş suçu olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada “Bugün İznik’te olduğu gibi Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız.

Aynı anda tüm Türkiyede  büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye’den ses

veriyoruz. “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” diyerek Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız.

İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız.

Aziz kardeşlerim. Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız.

Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur.

İşte…Bu rejime karşı direnen bir avuç insan. Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor!

Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta… Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” Denildi.

Yürüyüş, dua okunmasının ardından sona erdi.

İznik’te gerçekleşen yürüyüşe Türkiye Gençlik Vakfı, İznik İHH, Kızılay İznik Şubesi, Memursen, BALGÖÇ, İlim Yayma Cemiyeti, BATUM Kafkas Derneği, Önder İmamhatipliler Derneği üyeleri ve temsilcileri ile İznikli vatandaşlar katıldı.

2

Leave A Reply

Your email address will not be published.