Kırılmayan Böbrek Taşı Kalmayacak…

0

Hastane Tam Kapasite

75 yataklı olan İznik Devlet Hastanesi bugün itibari ile 73 yatan hastası ile tam kapasite hizmet veriyor. Geçtiğimiz ay Fizyoterapist Aysun Atacan ve Fizik Tedavi Uzman Doktoru Berna Günay’ın başında bulunduğu Fizik Tedavi merkezi hasta kabulüne başlarken, Ağrısız, sızısız “Kapalı Prostat” ameliyatı da hastanede ilk kez yapılmıştı. Bugün ise Başkehim Aybars Alemdaroğlu’nun girişimleri ile İtimat sahibi Rıfat Kara tarafından hastaneye bağışlanan Üreterorenoskopik Litotripsi cihazı ile Op.Dr.Yunus Ertung ve Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu tarafından kapalı kameralı sistemle idrar yollarına düşen taş kırılarak hasta sağlığına kavuşturuldu.

Hastane Başhekimi Aybar Alemdaroğlu yaptığı açıklamada “Her yıl milyonlarca insan taş hastalığı nedeniyle üroloji uzmanı veya acil servis hekimlerine başvuruyor. Böbrek taşları ve idrar yolları, ürolojik hastalıklar içinde en ağrılı hastalıktır. Hastanemizde bugün itibari ile hayırsever bir vatandaşımızın bağışladığı cihaz ile kanala düşen taşlar kapalı kameralı sistemle kırılmaya başladı. ” dedi.

Başhekim Alemdaroğlu hayırsever iş adamı Rıfat Kara’ya teşekkür ederek İznik ve çevredeki diğer ilçelerden hastaların bugün itibari ile hastaneye başvurabileceklerini belirtti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.