İznikli Yüzücü’den 5 Türkiye Rekoru

0


Sakarya’da düzenlenen Erdem Sanvar Anısına Türkiye Master Yüzme Şampiyonasına yaklaşık 250 sporcu katılırken, yarışlarda 29 Türkiye rekoru kırıldı. Türkiye rekorunun beşini ise İznik’li Erhan Turan aldı.

101 Türkiye rekoru kıran İznikli yüzücü Eric Erhan Turan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek madalya ve rekor belgelerini sundu.

Katıldığı her yarışta rekor üstüne rekor kıran Turan, 4-6 Aralık 2015 tarihinde Sakarya’da Erdem Sanvar Anısına Türkiye Master Yüzme Şampiyonasında 5 rekor kırdı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Uluslararası Sorumlusu olan Erhan Turan, Sakarya’da düzenlenen Master Yüzme yarışlarında 50 metre Serbest, 50 metre kelebek, 50 metre kurbalama, 100 metre Kelebek ve Kurbalama yarışlarında yine rekor üstüne rekor kırdı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da “İznikli Master Yüzücümüz Erhan Turan’ı gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum. İznik’in adını her gittiği yarışta en iyi şekilde temsil ediyor. Ayrıca Türkiye de bu güne kadar kırılmayan rekoru kırarak 101 kez şampiyon olması bizleri onurlandırıyor. 2015 yılında aldığı 17 rekor ile bir ilke imza atmıştır. İznik adına kendilerine şükranlarımı sunuyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Masterler Yüzme Şampiyonasında 101 Türkiye Rekorunu kıran Eric Erhan Turan’a madalya ve rekor belgesini Türkiye Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Zeynep Nilüfer Sanvar verdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.