DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ ……

0

1966 yılında sürücü ehliyetimi aldım, 49 senedir araba kullanırım, “direksiyon hakimiyetimi hiç kaybetmedim”. Çünkü;şehir içi 30-40 Km,şehir dışı; 80-90 Km.yi hiç geçmedim. Ancak,senede birkaç defa çıktığım TEM’lerde 110-120 Km hız yaptım. Bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi için en az 100 Km.hız yapması lâzım.

*Beyefendi direksiyon hakimiyetini kaybetti, durakta bekleyen insanların arasına daldı, iki ölü, biri ağır üç aralı.(en az 100 Km.hız)

*Delikanlı direksiyon hakimiyetini kaybetti, üniversiteyi bitirip iş bulamadığı için çiçekçilik yapan gencin tezgâhına daldi, genci öldürdü, kim olduğu belli olduğu halde bir aydır halâ yakalanamadı! (babaaa,beni kurtaaaar.)

*Genç işkadını, kaldırımda yürürken direksiyon hakimiyetini kaybedip (!) dört takla atarak, kaldırım kenarındaki ağaçları da devirerek ona çarpan arabanın altında kalarak öldü.(hız en az 140-150 Km.)

Ve başkaları….Ve başkaları…. Bu sorumsuzca araba kullanmanın başlıca sebebi, bu cinayetlerin kaza sayılıp, verilen birkaç sene hapis cezasının bir-iki sene ödemeli para cezasına çevrilmesi. Bizde maalesef can bu kadar ucuz. Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.