Tarihi mermer dediler tonoz çıktı

0

 

İznik gölü İnciraltı mevkii Günbatımı Plajında sahilden 10 metre açıkta yüzen bir vatandaş tarafından tarihi eser niteliği olduğu tahmin edilen mermer blok bulundu. Salı günü dalgıçlar tarafından çıkarılan blok mermerin şamandıraların ve mantarların bağlandığı değersiz bir tonoz olduğu anlaşıldı

İznik gölünde heyecan veren ihbar, ekipleri harekete geçirdi, İznik gölü İnciraltı sahilinden 10 metre açıkta yüzen bir vatandaş su dibinde gördüğü mermer bloğu yetkililere haber verdi.

Olay Pazar günü akşam saatlerinde meydana geldi. Sahilde yüzen bir vatandaş su dibinedaldığı sırada mermer olduğu sanılan bir blok taşı gördü. Tarihi eser olabileceğini düşünen vatandaş durumu hemen jandarmaya haber verdi.

Olay yerine jandarma ekipleri geldi. Bazilika arkeolojik kazı ekibinden balık adamların daldığı bölgede yapılan incelemede buluntunun mimari blok olduğu tespit edildi. Bölgede yapılacak detaylı incelemenin ardından mermer parçanın hangi döneme ait olduğu ve niteliklerinin ortaya çıkacağı belirtilmişti.

Salı günü sabah saatlerinde 3 dalgıç mermer bloğun olduğu bölgeye dalarak bulunduğu yerden çıkarttı. Kıyıya çıkarılan mermer bloğun hiçbir değerinin bulunmadığı belirtildi.

Günbatımı plajı işletmecisi Bekir Uslu “ gölden çıkarılan bu moloz parçasını biz şamandıraları bağlamak için kullanıyoruz. 20 yıl önce belediye tarafından getirilmişti” dedi

Leave A Reply

Your email address will not be published.