SEYR-İ SERÜVEN MÜZİKLİ DANSLI ORTA OYUNU

0

Sevgili Özgür Onur Damar tarafından kaleme alınan ve yönetilen Seyr-i Sevüren Müzikli Orta Dans oyunu, sevgili Ataberk Erkılıç, (Cuma) Ali Fırat Bülgin, (İbiş) Berfin Yıldız, (Ayşe ve Neriman) Zeynep Şahin (Karadenizliler) Anıl Yedikat, (Karadenizliler) Neslihan Özyetiş Yavuz, (Tutsuz Deli Bedriye) Mehmet Kabil Altun, (Hezarfen Ahmet Çelebi) Sencer Tabakoğlu, (Tellal) ve Faruk Mustafa Ekici (Şakir) rolüyle Feyman Kültür Merkezinde 1 saatlik harika bir oyun ile karşımıza çıkıyor.

 

Oyunun kısaca konusu, Cuma ünlü bir meddah olma tutkusu ile yola çıkıyor. Bu yüzden İstanbul’a gidip meddah olmak isteyen Cuma, yakın arkadaşı olan İbiş tarafından sürekli olarak onu bu yoldan vazgeçirilmek istense de Cuma bu kararından bir türlü vazgeçmez. Sevdiği kız olan Ayşe’ninde gönlünü aldıktan sonra İstanbul yoluna koyulan Cuma, yakın arkadaşı olan İbiş’in ısrarı üzerine beraber yolculuk yapmaya başlarlar.

 

Bu yolculukta, iki arkadaş İbiş sayesinde çeşitli badireler atlatırlar. İbiş, yolculuk boyunca yakın arkadaşı olan Cuma’yı köye döndürmek için uğraşır. Nuh deyip peygamber demeyen Cuma, İstanbul’a gidip ünlü bir meddah olma hayalinden bir türlü vazgeçemez. İsmail efendinin öğrencilerinden biri olup, ondan birçok şey öğrenmeyi planlayan Cuma büyük bir heves ile İstanbul hayalinin peşini bırakmak istemez. Bu yolculukta, Tutsuz Deli Bedriye, Karadenizliler, Hezarfen ve abi kardeş olan Neriman ve Şakir üçkağıtçı hancı olarak bu iki arkadaşın karşılarına çıkacaktır.

 

Tam 1 saatlik olan Seyr-i Serüven Müzikli Danslı Orta Oyunu, sevgili Sencer Tabakoğlu’nun Tellal rolüyle ve davul eşliğinde harika bir nağme eseriyle başlıyor. Feyman Kültür Merkezinde izleyicileriyle buluşan ve güzel yorumlar yakalayan bu oyunun perde arkasında da harika bir ekip var. Yazan ve yöneten sevgili Özgür Onur Damar, yönetmen yardımcısı sevgili Esra Erdemir, Koreografi sevgili Ebru Akgün, müzik sevgili Mert Önelge, beste Ufkun Kaloğlu ve Murat Kaloğlu, dekor uygulama sevgili Kays Aykut , Mehmet A. Salk, Sena Özgün ve Canan Şakar, ışık tasarım sevgili Ataberk Erkılıç ve son olarak müzik kumanda da sevgili Sanem Zeyni perde arkasında siz değerli izleyicilere eşlik ediyorlar.

 

Seyr-i Serüven Müzikli Danslı Orta Oyunu hakkında bir izleyici olarak yorumum nedir?

İtiraf etmeliyim ki, gerçekten çok başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip bir oyun. Hani vardır ya bazen izlerken acaba ne diyecek? Veya nasıl bir tepki verecek? Diye hayret içerisinde izlediğim bir oyun oldu. Toplam 60 dakika süren ve tek perde olan bu oyunda hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum. Daha çok bol bol gülüp kahkaha attığım bir oyun oldu benim için. Ki (ben karakterim gereğince çok fazla gülmeyen bir insanım.) Bu tiyatro oyununda beklediğim birkaç detay oldu tabiki. Mesela Cuma ve İbiş, ismail efendinin İstanbul’da olmadığı öğrenince köye geri dönme kararı alıyorlar ve oyun burada bitiyor. Ben daha çok, bu iki arkadaşın köylerine dönmesini ve Cuma’nın Ayşe ile başından geçenleri konuşmasını çok isterdim. Başlık parası vs acaba bunlar toplanabildi mi? Veya daha doğrusu Cuma Ayşe’ye kavuşabildi mi? Tüm bunları öğrenmeyi ve izlemeyi çok isterdim. Son olarak güzel bir detayı belirtmeden yazımı sonlandırmak çok ayıp olur. En güzel detaylardan bir tanesi de sevgili Berfin Yıldız’ın son derece güzel oyunculuğuydu. Oyun içerisinde Ayşe ve Neriman adlı iki karaktere hayat veren Berfin Yıldız, izlerken hayrete düşürebilecek bir perpormans sergilediğini söylemek apaçık bir gerçek. Elbette tüm kadro harikaydı. Ona ne şüphe, ama bazen bir oyuncunun sergilemiş olduğu oyuna hayran kalırsınız ya hani, benimkiside öyle bir şey.

Leave A Reply

Your email address will not be published.