ORTAKLARDAN REKOR REKOLTE BEYANI  TAM 22 BİN TON

0

Marmarabirlik 2021 yılı kampanya dönemi öncesinde rekolte beyanı alımlarını tamamladı. Eylül ayının ilk haftasında başlayan Rekolte beyanı alım döneminde İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yaklaşık 22 bin ton rekolte beyanı aldı. Gözler şimdi Marmarabirlik’in açıklayacağı zeytin fiyatlarında.

Marmarabirlik’te hasat dönemi öncesinde kampanya hazırlıkları devam ediyor. 2021 yılı kampanya dönemi için eylül ayından bu yana rekolte beyanı alımlarını sürdüren Marmarabirlik, geçtiğimiz Cuma günü itibarı ile rekolte beyanı alımlarını tamamladı.

Rekolte 22 bin tonu buldu

Marmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde sona eren rekolte beyanı alımlarında 4938 ortak 21 bin 881 ton rekolte beyanında bulundu. Geçtiğimiz sene 16 bin ton rekolte beyanı verilmiş 12 bin ton zeytin alımı planlandığı halde 9174 ton zeytin alımı gerçekleştirilmişti.

Ortaklar mağdur edilmeyecek

Rekolte beyanı alım döneminin tamamlanması ile birlikte gözler zeytin fiyatlarına çevrildi. Üreticilerin yavaş yavaş zeytin hasadına başladığı bölgelerde fiyatların da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz sezondan daha fazla bir alım planı yapılacağı öğrenilirken fiyatlar konusunda ortakların mağdur edilmeyeceği ve fiyatlarında önümüzdeki günlerde açıklanabileceği öğrenildi. Zeytin alımına ise ortaklardan gelen talepler doğrultusunda başlanacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.