Bu kavşağa sinyalizasyon şart

İznik – Orhangazi yolu Karayolları mevkiindeki kavşakta sinyalizasyon sisteminin bulunmaması sürücü ve yaya güvenliği açısından büyük tehlike arz ediyor.

0

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu karayolu üzerinde bulunan kavşakta çevre yoluna giren ve çıkan tonajlı araçların da yoğun olarak kullandığı yolda maddi hasarlı kaza meydana geliyor.

İznik’in en işlek yolu olan gerek minibüslerin gerekse çevre yolunu kullanan tonajlı araçların çevre yoluna giriş çıkışında yer alan kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmasını isteyen vatandaşlar, ” Bu kavşak İznik Sahil yolu, İznik merkez ve çevre yolu bağlantı noktası olması sebebi ile ilçemizin en çok kullanılan yolu. Okulların açılması ile birlikte öğrenci servisleri ve minibüslerde bekleme yaptığı esnada, ya da yolcu indirme yaparken, arkadan gelen araçların sinyalizasyon olmadığından süratli bir şekilde kavşağa giriş yaparak kazalara davetiye çıkartıyorlar. Her seferinde sürücüler kazayla karşı karşıya kalıyor. Bir an önce bu kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmalı” dediler. Kavşakta birçok kaza meydana gelmesine rağmen sinyalizasyon yapılmamış olması, çevre sakinlerini isyan ettirdi. Günde bine yakın tonajlı aracın da bu yolu kullandığı belirtilirken hemen hemen hergün bu kavşakta sürücülerin kaza riski ile karşı karşıya geldikleri ifade edildi. Vatandaşlar yetkililerin bir an önce bu kavşağa çözüm bulmalarını istedi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.