MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA

0

İznik’de maske denetimi yapan polis ekipleri, sokağa maskesiz çıkan vatandaşlara ceza yazdı.

 

İçişleri bakanlığının aralarında Bursa genelinin de yer aldığı 48 ilde başlattığı maskesiz sokağa çıkma yasağında cezai işlemler de başladı. Uygulamanın ilk 4 gününde polis ekipleri vatandaşları uyarmış, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu ifade etmişlerdi.

 

900 TL ceza kesilmeye başladı

 

Uygulamada pazartesi günü itibarı ile de polis ekipleri denetimlerini hızlandırdı. Tüm uyarılara rağmen, maskeyi doğru şekliyle takmayanlar bulaş riskini artırarak vatandaşların sağlığıyla oynuyor. Sıcaktan bunaldığını öne süren vatandaşlar, maskeyi burunlarının ya da çenelerinin altında tutuyor. Bazı vatandaşlar ise ceza yemekten korktukları için yüzlerine takmadıkları maskeleri ceplerinde veya çantalarında taşıyor. Denetimlerde bu vatandaşlara da idari para cezası uygulanıyor. Ceza yazılanlardan bazıları maske takmayı unuttuklarını söyledi. Polis ekipleri,  maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı.

 

Denetimler sürecek

 

İçişleri Bakanlığının talimatı ile bundan sonraki günlerde de maske denetimleri artarak devam edecek. Cezai işlemin uygulandığı ilk günde İznik genelinde 10’dan fazla vatandaşa 900 TL idari para cezası uygulandı.

bursa medyum

Leave A Reply

Your email address will not be published.