KADİR KOYUTÜRK İLKOKULUNDAN “NELER OLUYOR HAYATTA ULUSLAR ARASI E TWINNING  PROJESİ”

0

Kadir Koyutürk İlkokulu 2021 yılında farklı ülkelerden ortaklarla birlikte yürüttüğü “Neler Oluyor Hayatta” isimli e Twinning projesini tamamlıyor.

Okul Müdürü Ömer Faruk TOPRAK ve Hülya GÜNŞEN’in de ortak olduğu projede Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İznik’imizin tanıtımını kendi tarzlarıyla yapan öğrenciler, hem ülkemizin farklı şehirlerine hem de dünyanın farklı coğrafyalarına şehrimizi tanıtma fırsatı sundular.

Öğrencilerimiz projenin ana teması olan Zamanı Etkili Kullanma, Doğada Zaman Geçirme, Her Yerde Kitap Okuma gibi faaliyetlerle Pandemi sürecinde okuldan uzak kalsa da eğitimi okul dışına taşımış oldular.

Ortak ürün tasarımı, hayvanlar için yemlik, dünyanın suyunun tükenmemesi için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kullanarak sulama sistemleri tasarladılar ve bunları hayata geçirdiler.

Projenin ortak ürünlerinden Hikaye yazma etkinliğinin kahramanı olan kuşumuz Gezgin, şehir şehir dolaşarak öğrenciler tarafından konuşturuldu. Öğrencilerimiz ortak şiir ve şarkı yaparak hem eğlendiler hem de teknolojiyi özellikle web 2.0 araçlarını kullanma becerilerini geliştirdiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.