İZNİK’TE GAZİLER UNUTULMADI

0

İznik’te 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ kapsamında düzenlenen tören saat 11.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İznik İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Şehit Aileleri ve yakınları, Siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin yanı sıra İznikli vatandaşlar da katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Taner Ayyıldız yaptı.

Eroğlu “Gurur ve Heyecan İçerisindeyim”

İlk olarak söz alan Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan vefakâr gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyim. 19 Eylül Kurtuluş savaşında cepheden cepheye koşan dünya barışı için Kore’ de destanlar yazan Kıbrıs’ta soydaşlarımızı Enonis’ ten kurtaran,Türkiye Cumhuriyetinin Üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda kahramanca mücadele eden, Asker, Polis, Öğretmen, Sivil ve Gazilerimizin kahramanlık günüdür. Bugün vesilesiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve enselikler diliyorum” dedi.

Törende Muharip Gazi Ali Baraç ve Cumhuriyet  Ortaokulu öğrencisi Ayşe Beyza Çil şiir okudu. Ardından Gaziler Derneğine ziyarette bulunurken, tören sonrası gaziler onuruna verilen yemek ile tören sona erdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.