İznik Gölüne 500 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

1

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında, Türkiye’nin beşinci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölüne 500 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

İznik Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde düzenlenen balık salma törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Tarım ve Orman İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede ve diğer yetkililer katıldı.

İznik gölüne balıkları bırakan Bursa Valisi İzzettin Küçük; “İçinde yaşadığımız doğa Allah’ın bize verdiği en büyük hediye en büyük nimettir. Soluduğumuz temiz hava, beslenmemizi sağlayan toprak, deniz ve göllerde yaşayan canlılara ve bitkilere sahip çıkmalı onların varlıklarının dengede kalmasını mutlaka sağlamalıyız. Yaşamımızı sağlıklı bir biçimde devam ettirebilmek ve doğanın dengesini sağlayabilmek için bizler yaşamın her alanında doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız.

Bugün, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 500 bin yavru sazan balığını Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan İznik gölüne bırakıyoruz. Bundan önce 13 gölette yapılan uygulamayı bundan sonrada devam ettireceğiz.

Burada sadece göle balık salmak ile dengeyi korumamız mümkün değil. Gerek kara gerek deniz avcılığında kaçak ve bilinçsiz avcılığın önüne hep birlikte geçeceğiz. Bu dünya şimdilik bizim, geleceğimize şimdikinden daha güzel daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin asli görevi.” dedi.

İznik ziyaretinde, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamlarında ziyaret eden Vali İzzetin Küçük ilçe halkı ve esnaf ile tek tek selamlaşarak sohbet etti.

1 Comment
  1. Mustafa AYDIN says

    Sazan derken, israil sazanı galiba marka verilmemiş

Leave A Reply

Your email address will not be published.