İZNİK PANAYIRI BAŞLIYOR

0

Geleneksel 83.İznik Panayırı 5 Ekim 2018 tarihinde başlıyor. 10 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek olan panayır ilk kez 1935 yılında tüm bölgeden gelen vatandaşların katılımıyla gerçekleşiyordu.

BAŞKAN SARGIN “GELİNLER ÇEYİZLERİ İÇİN PANAYIRI BEKLERDİ”

Geleneksel 83.’inci İznik Panayırı 5 Ekim itibariyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen esnaflar ile başlayacak.

Esnaflar için yer satışlarını gerçekleştiren İznik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışmalarını yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamasında ” İlçemizde 1935 yılında üç gün 1951 yılından itibaren ise 5 gün süren ve 83 yıldır aralıksız 5-10 Ekim tarihlerinde yapılan Geleneksel İznik Panayırımız yakın tarihe ışık tutmaktadır. Her çeşit malzemenin sergilenip satışa sunulduğu, adeta tüm köylerimizin ve komşu ilçelerimizin ziyaret edip alış veriş yaptıkları önemli bir merkez haline gelen İznik panayırı, geçmiş yıllarda adeta düğün çeyizliklerin düzüldüğü, alınacak bütün ihtiyaçların o günün beklendiği bir gelenekti. 21. Yüzyılda gelişen teknoloji ve imkânlar bu cazibeyi gün geçtikçe yok ediyor. Bu bağlamda ihtiyaçlar hemen giderilmekte ve panayırı bekleme gibi bir olanak ortadan kalmaktadır. Gün geçtikçe Panayırlar cazibesini kaybetmektedir” dedi.

Ayrıca İznik Panayırı kapsamında her yıl İlçemizde hizmet veren Murat Luna Park Çocuk ve gençlerin eğlence merkezi olmaya devam ediyor.

????????????????????????????????????
Leave A Reply

Your email address will not be published.