HÜZÜNLÜ BİR HAYAT HİKAYESİ ‘YAFTALI TABUT’

0

Yaftalanmış, tarihin en iyi şair ve yazarlarının acı dolu günlerini içine sığdırmış bir tabut. Evet son dönemlerde tiyatro izleyicilerinin keyif içerisinde ve sıkılmadan izlediği bir tiyatro eseri. 1920’lerde başlayan biraz hüzünlü, birazcık keyifli, birazda romantik ama çoğu zaman ancak romanlarda görebileceğimiz acı dolu gerçek bir hayat hikayesi.

Bu şahane tiyatro eseri, Bilgesu Erenus tarafından kaleme alındı ve yönetmen koltuğunda sevgili Yelda Baskın ve yardımcı yönetmen koltuğunda ise sevgili Özgür Atkın oturuyor.

Toplamda yedi kişilik bir tiyatro oyunu olan ve tüm kadronun kadınlardan oluşan Yaftalı Tabut, harika bir oyuncu kadrosu ile izleyenleri hayrete düşürüyor. Bu harika kadroda, sevgili Yeşim Mazıcıoğlu, Şenay Bağ, Lale Kabul, Nazan Yatgın, Ceren Hacımuratoğlu, Bensu Orhunöz ve bütün oyunlarını severek takip ettiğim sevgili Selin Türkmen eşlik ediyor.

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabildiğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, kuramcı, aktivist, sosyal ve siyasi yaşamın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikâyesi. 1920’lerde başlayan mücadelesine Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet de eşlik ediyor. Hüzün dolu ve gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yazılmış bu tiyatro eserini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

En yakın oyun tarihleri, 24 ocak çarşamba gündünden itibaren, 27 ocak cumartesi gününe kadar Gaziosmanpaşa sahnesinde , farklı saat dilimlerinde siz değerli izleyicilerimizi bekliyoruz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.