HIRSIZLAR İŞ BAŞINDA…

0

Boyalıca ve Dereköy’de tarlalara dadanan hırsızlar çiftçilerin tarlalarında kullandıkları kapalı sulama vanalarını çaldı. Zarar yaklaşık 200 bin lira.

İznik’te hırsızlar kötü hava şartlarını fırsat bilerek tarımsal sulama sistemlerindeki vana ve sayaçları çaldılar.

Hırsız yada hırsızlar Boyalıca’da kapalı sulama sistemi dubalarında takılı olan 20 Adet açma kapama vanalarını ve dubaların üzerinde bulunan sayaçlar ile filtrelerini çaldılar.

Sabah vanaları kontrol için giden Boyalıca kapalı sulama Birliği Başkan Sefa GÜRBÜZ Boyalıca çiftçilerinin hırsızlar’dan bıktıklarını bu son hırsızlık olayıyla çiftçinin 150 milyar TL’lik  zarara uğradığı söyledi. Boyalıcalı çiftciler ise hırsızlık endişesiyle geceleri rahat uyuyamadıklarını belirttiler.

Dereköy’de zarar 50 bin lira

Hırsızlar Dereköy mahallesinde Tarisman mevkiinde bulunan tarımsal sulama sistemlerinde kullanılan sulama vanaları ile sayaçlarını da çalarak ortadan kayboldular. Bugün kontrol için ovayı gezen Muhtar Hasan Çakmak vanaların çalındığını sosyal medya hesabından paylaştı. Çakmak yaptığı açıklamada “ kimliği belirsiz kişiler 24 adet vana ile tertibatlarını çalmışlar çalınan malzemelerin değeri tahminen 50 bin lira civarında. Güvenlik kameralarını inceleyeceğiz inşallah bir sonuç alırız ve hırsızlar bulunur” dedi.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.