Ekmek ve Simit’e zam kapıda…

0

İznik’te geçtiğimiz Aralık ayında ekmeğe zam yapılmıştı 2 lira olan ekmeğin fiyatı 2,5 liraya yükselmişti. Son günlerde ise ekmek zamları peş peşe gelmeye başladı. Bursa’da yapılan zamın ardından dünde Orhangazi’de ekmeğe zam yapıldı. 200 gram ekmek 2.5 tl’den 3 tl’ye yükseltildi. İznik Fırıncılar Odası Başkanı Erdal Nalbant önümüzdeki hafta İznik’te de ekmeğe zam yapılacağını buna mecbur olduklarını belirtti. İznik’te de 2,5 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatının  3 TL olacağı belirtildi.

Son olarak Orhangazi’de Fırıncılar 2,5 TL olan ekmek fiyatını 3 TL’ye yükseltti. Buna göre 200 gram ekmeğin fiyatı 3 TL, ye yükseldi. Simit’in ise fiyatının 4 lira olabileceği belirtildi.

Bursa Simitçiler Odası: Simitin fiyatı 4 lira olabilir

Ankara’da simidin 5 lira olacağı iddialarının ardından Bursa’dan da ses yükseldi. Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, “Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda 2 lira düşüş var. Şimdilik zam görünmüyor. Ama, 10-15 gün içinde değişiklik olmadığı taktirde simidi 4 lira yapabiliriz” dedi.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, hâlen 3 liradan satılan simitin, un ve susam fiyatlarında düşüş olmadığı taktirde fiyatının 4 lira olabileceğini söyledi.

Odası Başkanı Erdal Pınar, “Un fiyatlarında bir gevşeme oldu. Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda ise 2 lira düşüş var. Esnaf beklenti içerisinde. Sıkıntı olmaz ise zam yapmayacağız. Ama, önümüzdeki 10-15 günde de bir değişiklik olmadığı taktirde simit Bursa’da 4 lirayı bulur. Yeni asgari ücret zammı ile birlikte  çalışanlarımıza zam yapmak zorundayız. Artan enerji fiyatları da var. Onun için şuan esnaf zor durumda. Şimdilik beklemedeyiz, sabrediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’da 2,25 lira olan simit fiyatı 3 Aralık’ta yapılan zamla 3 TL, tereyağlı simitin fiyatı da 3.50 TL  olmuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.