Zarar Eden Akşemseddin Satılıyor…

0

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaştırma Daire Başkanlığı firması olan BUDO tarafından işletmeciliği yapılan Akşemseddin Gemisi alınan tasarruf tedbirleri kapsamında satış listesine konuldu.

Bursa’nın toplu taşıma hizmetlerinde ulaşımın bel kemiği olan Burulaş yatırım ve mal varlıklarını incelerken, 2 tane Deniz Uçağı ile birlikte İznik Gölün’de bulunan Akşemseddin Deniz Gemisi’nin de şirket açısından zarar hanesine yazılan bir hizmet olduğunu belirlendi. 2015 yılında hizmete başlamasına rağmen hiç ilgi görmeyen ve atıl durumda bulunan Akşemseddin gemisi Mavi Tur organizasyonları ile canlandırılmak istense de bir türlü istenen hedefe ulaşamadı.

Geminin İznik Gölüne taşınması esnasında yapılan haberler yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da büyük ses getirmiş fakat gemi istenen talebi bir türlü gerçekleştirememişti.

Eni 7 metre, uzunluğu 30 metre olan 165 yolcu kapasiteli Akşemseddin şimdi İznik Gölü’nde bağlı bulunduğu iskelede satılacağı günü bekliyor.

Akşemseddin Gemisi bir ilkti…

Türkiye’de karadan taşınan en hacimli yolcu gemisi Akşemseddin’in nakli uzun soluklu bir yolculuğun ardından gerçekleştirilmişti. Nakil için hazırlanan özel araçla gece Gemlik’ten hareket edilen geminin taşınması sırasında Bursa-Yalova karayolunda trafik akışı kontrollü sağlanmıştı. Geminin naklinde yaklaşık 100 kişi görev almıştı. 8 saatte 12 kilometrelik yol kat edilerek gemi İznik gölü Orhangazi sahiline ulaştırılmıştı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.