Üniversiteli Öğrenciler Okul Boyadılar…

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu Müşküle İlkokulu’nda yürütülen gönül birliği çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı Müşküle İlkokulu Müdürü Nurşen Uysal ve Okul öğrencileri ve proje çalışmasını yürüten Uludağ Üniversitesi Öğrencileri karşıladı.

Sosyal Sorumluluk projesi çerçevesinde çalışmaları incelemeye giden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İlk olarak okul tabela’sını yenileyeceklerini belirterek yaptığı açıklamada “ İznik Belediyesi olarak Eğitime destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Üniversite Öğrencilerimizin Sosyal Sorumluluk Proje çalışmaları bizleri sevindiriyor. Gönül birliği oluşturarak yardım elini uzatmaları güzel bir örnek teşkil ediyor. Geçtiğimiz ay ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Öğrenciler Birliği öğrencileri taşra mahallelerimizde sağlık taraması gerçekleştirerek birlik olmayı gösterdiler. Bu projede yer alan tüm Üniversite öğrencilerini kutluyor ve destekliyorum. Onların kalem tutan elleri fırça darbeleri ile Müşküle İlkokuluna güzellik katacak. Okul bahçesi, Okul kapı ve duvarları rengarenk olacak. Burada yetişen öğrenciler onları örnek alarak yeni ufuklara yol alacak” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Mutluluğun Adresi Bursa Sosyal Yardımlaşma Derneğinin koordinatörü Mesut Bingül yaptığı açıklama da “Bizler yaklaşık 300 öğrencinin kurmuş olduğu bir derneğiz. İlk amacımız köy okullarına yardım etmek. Ama hedeflerimiz arasında diğer okullar olsun, ihtiyaç sahibi okullar olsun hepsine tek tek yardım göndermek var. Yaklaşık 1 yıldır faaliyetteyiz. Okullarımızı boyuyoruz, ihtiyaç olan malzemeleri sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı, mont gibi malzemeler temin ediyoruz. Amacımız yardımlar ile soysal yardımlaşmayı pekiştirerek okullardaki öğrencileri de buna teşvik etmek. Bizim öncelikli amacımız bu. Bu yolda da şuan güzel adımlar ile ilerliyoruz. İlerler iken de sağ olsunlar belediyelerin desteğini alıyoruz. İznik’te şuan Müşküle’de ki okulda başladık. Daha sonra da belediye tarafından tespit edilecek okullara da yardımcı olmak istiyoruz. Burası şuan bizim 5. Okulumuz. Bizler İznik’i de sevdik. İznik Belediyesi ile de koordineli olarak güzel anlaşmalar sağladık. Desteklerinden dolayı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.