Türk Polis Teşkilatı 171 Yaşında

0

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Siyasi Partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Sanlı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün demokratik hukuk devletinin teminatı olan kurumlardan Türk Polis Teşkilatı’nın 171.Kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek hepinize hoş geldiniz diyor en içten saygılarımı arz ediyorum. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli hayati görevleri üstlenmiş ve bunları hukuk sınırları içerisinde kalarak üstün sorumluluk ve özveri anlayışı ile başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve getirmektedir. Bu doğrultuda ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda tüm halkımız bilmelidir ki Türk Polis Teşkilatı olarak insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilincinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğimize teşkilatım ve şahsım adına söz veriyorum. Özellikle yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğimize duyduğumuz bu inançlı duruşumuzu ülkemizin düşmanlarına yönelik mücadelemizde en güçlü silahımız olacağı bilinciyle tüm yurtta olduğu gibi teşkilatımızın 171.kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla kutladığımız, bu günlere gelmemizde yüksek hizmetleri bulunan devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile görev arkadaşlarımız ve ailelerine fedakârlıklarından ötürü teşekkür ediyor, sizlere tekrar İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına en derin saygılarımı arz ediyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini belirterek Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

Tören İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen ikramlar ile devam etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.