SUDANLI 15 BELEDİYE BAŞKANI İZNİK’TE

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Hayrat Vakfı ve Sudan Hükümeti arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir belediyesinden tecrübe aktarımı yapmak ve Bursa ve İznik’in tarihi ve kültürel dokusunu yerinde görmek amacıyla ilçemize gelen Sudan’ın farklı eyaletlerinden belediye başkanları başkanlık makmında bir araya geldi.

Misafirleri Başkanlık makamında ağırlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik’in tarihinin 4500 yıllık bir geçmişi olduğunu ve Medeniyetlere Başkentlik yapmış önemli bir şehir olduğunu belirtti. Başkan Sargın konuşmasında” Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Siz Müslüman kardeşlerimizi ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. İznik Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış önemli bir Altın Şehir. Tüm medeniyetlerin izlerine burada görüp dokunabilirsiniz. Her bir medeniyetin kendine has kültürel değerleri bulunuyor” dedi.

Sudan’ın Kızıl Deniz, Doğu Nil, Güney Darfur, Doğu Darfur, Orta Darfur eyaletine bağlı 15 Belediye Başkanı ve Başkan yardımcıların bulunduğu ziyarette konuşan Sudanlı belediye başkanları ise Suriye’ye, Arakan’a, Irak halkına, kendi ülkelerine her zor durumda yardım elini uzatan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve AK Parti hükümetine teşekkür ederek, bu anlayışın ümmet bilincini kuvvetlendirerek tüm dünyaya örnek olduğunu belirttiler. Heyette bulunanlar yaptıkları ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek konukseverliğinden dolayı Başkan Sargın’a teşekkür ettiler.

Başkan Sargın Sudan’lı Belediye Başkanlarına günün anısına İznik’i tanıtan kitap,CD, broşür ve İznik Çinisi hediye etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık Bursaspor rozeti takarken ve Belediye Başkanı Osman Sargın’da Bursaspor atkısı taktı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ve Belediye Başkanı Osman Sargın ve Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek eşliğinde Ayasofya Camii (Orhan Camii) gezerek hakkında bilgi aldıktan sonra Namazlarını eda eden Sudan’lı Belediye Başkanlarına Başkan Sargın öğle yemeği ikramında bulundu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.