Otçu Baba Şifa Dağıtıyor…

1

Tacir mahallesinde yaşayan ve “otçu baba olarak tanınan Akif Tekin 15 senedir İznik ve civarından topladığı yaklaşık 500 çeşit şifalı bitki ile bir çok hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynuyor. Tekin “ şifalı bitkiler bilinçli olarak kullanıldığında bir çok hastalığın tedavisinde yüzde yüz sonuçlar veriyor bölgemizdeki bitki zenginliğimizi geleceğe taşımamamız tanıtmamız şart” dedi.

İznik ve civarının çok zengin şifalı aromatik bitki örtüsüne sahip olduğunu belirten Arif Tekin “Vatandaşlarımız şifalı bitkilerin isimlerini biliyor ama ne işe yaradıklarını bilmiyorlar. Bunları çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bu zenginliği bilsinler, meraklı olanlar sorsunlar hatta bende tüm tecrübemi bilgimi gelecek nesillerin bilmesi için yardımcı olmaya hazırım, bu doğal zenginliğimiz içerisinde sizlerde hastalıklardan korkmayın hastalık sizden korksun, moralinizi daima yüksek tutun ve direncinizi düşürmeyin. Yüce Allah binlerce bitki yaratmış ve hastalıkların şifasını bu bitkilere vermiş. 15 senedir yaptığım çalışmalar sonunda şifalı otların bir çok hastalığa iyi geldiğine bizzat şahit oldum, mesela İznik’te ki boyun fıtığı, kireçlenme, romatizma, basur, prostat, şeker hastalığı, tüberkiloz, koah hastalığı olan vatandaşlarımız kullandıkları ilaçların yanında bir de şifalı otları kullansınlar eminim ki iyileşmelerine çok büyük katkısı olacaktır” dedi.

Tacir köyünde yaşayan Arif Tekin 1955 doğumlu çocukluğundan beri bitkilere meraklı, İznik ve civarında kendi yaptığı çalışmalar sonucu yaklaşık 1000 çeşit şifalı bitki olduğunu bunların arasında Türkiye’de çok az yerde bulunan gülhatmi çiçeğinin yanı sıra Kardelen, salep, adaçayı, melisa, oğul oto, acı pelin, sarı katran gibi bir çok şifalı bitkiyi kendi aramaları sonucunda buldu. 15 senedir de bu şifalı bitkiler ile hastalara iyileşmelerinde yardımcı oluyor.

1 Comment
  1. iremsu says

    dedemi burda görünce bi duygulandım

Leave A Reply

Your email address will not be published.