MHP’den Süleyman Şah Hamlesi

0

Milliyetçi Hareket Partisi İznik İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, Süleyman Şah Türbesi’nin, 1075 yılında fethettiği İznik’e nakledilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup yazarak imza kampanyası başlattı.

MHP İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği mektupta, Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın 1075 yılında İznik’i fethederek Türklüğün Anadolu’daki ilk başkenti yaptığını kaydetti. İzniklilerin büyük atası olan Süleyman Şah’ın türbesinin Suriye’de terör örgütü PYD’nin kontrolündeki Eşme Köyü’ne defnedilmesinin yanlış olacağını savunan Dükkancı, “Türbe yine terör örgütlerinin hedefi haline gelmesinden büyük endişe duyuyoruz. İleride tekrar nakli söz konusu olabilir. Bu endişelerle atamızın kemiklerini yeniden sızlatmamak için 1075 yılında fethettiği ve Anadolu’da ilk başkent yaptığı İznik’e Abdulvahap Tepesi’ne defnini önemle talep ediyoruz. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize saygılarımla arz ederim.” dedi.

Konuyla ilgili imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Dükkancı, en kısa zamanda ilçedeki tüm partileri ziyaret ederek başlattığımız bu kampanyayı ortak bir kampanya haline dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.