Litvanya’dan İznik’e Kardeşlik Teklifi

0

Medeniyetler Başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İznik Tarihi hakkında ve İznik Çinisi hakkında bilgi verdi.

İznik Çinisi ve Tarihi eserlerine hayran kaldığını belirten Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga “Türkiye ve İznik ile Kültürel değerlerimizi güçlendirmek için kardeş konusunda çalışma başlatabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti 2023 yılında, Litvanya Cumhuriyeti ise 2018 yılında 100.yıl kutlaması gerçekleşecektir. sizleri 100. yıl kutlamalarında kardeş şehir olarak görmek istiyoruz”dedi.

Başkan Sargın ise konuşmasında “4 Kardeş şehirimiz bulunmaktadır. Sizlerle de beşinci kardeş şehire ulaşacağız. Kültürler arası alış verişler çok önemlidir. Geçtiğimiz aylarda Fransa Pithivers ile anlaşma yaptık ve ziyaret gerçekleştirdik. Kardeş şehirlerimiz ile karşılıklı görüşmeler devam ediyor” dedi.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur diyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga ile Litvanya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan’a çini fincan takımı ile İznik hakkında bilgilerden kitap, broşür ve CD takdim etti.

Litvanya Cumhuriyet’inin 100. yıl kutlamalarında sizleri de aramızda kardeş şehir olarak görmek istiyoruz diyen Büyükelçi Bruzga Tatlı yiyip tatlı konuşalım diyerek yöresel çikolota hediye etti. Heyet ardından İznik Belediye Meclis Üyesi ve Kültür Komisyonu üyesi Önder Erim eşliğinde Tarihi yereleri ve çini çarşılarını gezdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.