Kimyasal Atık Mı ?

0

İznik Gölü Orhangazi sahilindeki yaklaşık 500 metre alanı kaplayan kimyasal olduğu tahmin edilen siyah renkli sıvı tabaka, yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde İznikli vatandaşlar tarafından endişeye sebep oldu.

Göle adını veren İznik’te yaz aylarının yaklaştığı günlerde Orhangazi Gölyaka mevkiinde yaklaşık 500 metre alana yayılan kimyasal atık olduğu tahmin edilen siyah renkli sıvı İznikli vatandaşlarda korkuya sebep oldu.

Kimyasal Atık Mı?

İznik’te hiçbir fabrikanın bulunmadığını belirtilen vatandaşlar Gölün kirlenmesindeki en büyük faktörün Orhangazide’ki fabrikalar olduğunu ve bu fabrikaların yeterli denetlenmediğini belirterek büyükşehir belediyesinin Göle yakın olan fabrikaları denetlenmesini istedi. Gölyaka mevkiinde yaklaşık 500 metrelik alana yayılan siyah renkli sıvının yağ yada kimyasal atık olduğu tahmin ediliyor. Atığın büyük ihtimalle dışarıdan geldiği belirtilirken atık sahilde de siyah renkli köpüklenmelere neden oldu.

Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü ekipleri gölden numune alıp inceleme yaptıktan sonra atığın muhteviyatının belli olup sorumlularının bulunup cezalandırılması gerekiyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.