Kent Konseyinden Sigarayı Bırakma Çağrısı…

0

İznik Kent Konseyi Kadın Meclisi, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamın İznik Kent Konseyi toplantı salonunda Seminer düzenledi. Programa konuşmacı olarak İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Doğanbaş katılarak Sigaranın İnsan Sağlığına Etkilerini anlattı.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, İlçe Tarım Müdürü Levent Kurtaraner, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Betül Yıldızer, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar ve yönetimi, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum örgütleri katıldı.

İlk açılış konuşmasını İznik Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Gülçin Kurtaraner yaparken, Ardından ise Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar yaptı.

40 YILLIK DOSTUMDAN AYRILDIM

Geçtiğimiz Ay Kalp ameliyatı geçiren İznik Belediye Başkan Sargın” Ben 40 Yıllık Dostumdan Ayrıldım” diyerek söze başladı. Başkan Sargın ” Öncelikle böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. İşin başı sağlık. Az evvel sigaradan bahsettiler ben 40 yıllık dostumdan ayrıldım. Ben 40 yıldan beri sigara içen kardeşinizdim. Bir gün Hastaneye gittim, dediler ki sen kalp krizi geçiriyorsun. Baygın değildim. Kendimi biliyor ve biraz terlemiştim. Şu anki pozisyonum neyse o gün gittiğimde de öyleydim. Acaba tansiyonum mu düştü diye gitmiştim dediler ki sen sigara içtiğin için kalp krizi geçiriyorsun ve acilen hastaneye kaldırdılar. Sigaranın büyük bir illet olduğunu biliyorum ve bizzat yaşamış biriyim 40 yıl içip aşağı yukarıda 45-50 gündür içmeyen bir kardeşinizim. Ama şunu söyleyeyim hastanede de profesör dedi ki bu hastanede sigara yüzünden ameliyat olacak hastalara bir konferans ver dedi. Üç ayrı konferans verdik orada, konferans derken nasihat, sohbet verdik. Orada bunun acısını çekmiş biriyim. Kalp ameliyatı olan var mı bilmiyorum. Kalp ameliyatı olan birisi 4 gün ve en az 3 gün 90 derece yani yatma yok oturduğunuz yerde hem yatarsınız ve 3 günde hiç uyumadan oturursunuz bütün vücudunuz ağırır. Bunun sebebi de sigaradır. Bunun zararlarını başhekimimiz anlatacaklar. Herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum. dedi.

Bu güne kadar hiç sigara kullanmadığını belirterek söze başlayan İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar “Öncelikle böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. Doktor hanım varken çok söze gerek yok ama bu sigara bir çok kötü alışkanlıklar gibi aslında insanların bilmedikleri bir şey değil. Sigaraların üzerinde yazar ve birçok resimler vardır kötülüklerini anlatan. Sigara için kimseyi görmedim ki bu sağlığa zararlı değildir desin. Öyle bir şeyde yok aslında herkes sağlığa zararlı olduğunu kabul eder. Ama tabi bu bir irade dışında bağımlılık haline geliyor. Bunu bırakmanın da bir psikolojik alt yapısı olması lazımdır. Nedir o alt yapı onu keşfetmek lazım. Herkese sağlıklı günler dilerim” dedi.

İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Doganbaş ise verdiği Seminerde “Sigaranın Sağlığa Etkilerini” bir doktor gözü ile slayt eşliğinde aktardı.

İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar ve Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Gülçin Kurtaraner katkılarından dolayı Başhekim Dilek Doğanbaş’a Çiçek takdim etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.