Kadın doğum ve Çocuk servisi rengarenk

0

İznik Devlet Hastanesi Başhekimliği, Özel Hatem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa yaptıkları çalışmada çocuk servisi ve kadın doğum servisinin dubarlarını rengarenk resimlerle süsledi.

Özel Hatem Lisesinin stajyer koordinatörü Selvigül Sevim İznik Devlet Hastanesindeki öğrencilerini kontrol ettiği sırada hastanenin çocuk ve kadın doğum servisinin duvarlarının çok soğuk olduğunu ve bunu renklendirebileceklerini düşünerek konuyu Özel Hatem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin resim öğretmeni olan Serkan Kurt’a iletti. Gerekli izinlerin alınmasının ardından geçtiğimiz 15 tatilini hastanede geçiren resim öğretmeni Serkan Kurt, kadın doğum ve çocuk servisi katında ki 80 metrelik karidorun duvarlarını yağlı boya resimler ile süsledi.

Başhekim Aybars Alemdaroğlu, başhekim yardımcısı Güliz Özyaşar, hastane müdürü Münir Gül, sağlık bakım hizmetleri müdürü Mehtap Karagülle ve Özel Hatem styajer koordinatörü Selvigül Sevim ve Resim Öğretmeni Serkan Kurt’un hazır bulunduğu tanıtım toplantısında yapılan çalışmalar basına tanıtıldı.

Başhekim Alemdaroğlu yaptığı açıklamada “ çocuk servisi bölümümüzde çizgi film karakterlerini, kadın doğum servisimizde ise manzara resimleri koridor duvarlarına nakşedildi. Bunu yapmamızdaki amaç, özellikle çocuklar için stresli olan hastane ortamını daha neşeli hale getirmekti. Çocuk servislerinin her yerine yapılan resim figürleri, çocukların moralini yükseltiyor. Bundan hem çocuklar hem de aileler çok memnun. Ortaklaşa yürüttüğümüz bu çalışma için Özel Hatem Lisesi yetkililerine ve resim hocamız Serkan Kurt’a çok teşekkür ederim” dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.