İznik MHP’den Basın Açıklaması…

0

Muhterem İznikli Hemşerilerim büyük şehir yasasıyla köy tüzel kişilikleri lağvedilmiş köyler mahalle statüsüne indirilmiştir.

Köy tüzel kişiliğine ait olan taşınmazlar ilçe belediyesine devredilmiştir. Sayın Osman Sargın, bunu ganimet bilmiş MHP ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin karşı çıkmasına rağmen AKP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla satış kararı çıkarmış ve acel acele satışlara başlamıştır.

Sayın Osman Sargın bu kararından derhal vazgeç yoksa ecdadımın gazabı seni boğar, bu mallar babanın mirası değil. Bu mallar onlarca yıl önce köy tüzel kişiliğine bağışlanmış vakf edilmiş mallardır.

Bu araziler köyün ihtiyaçlarının karşılanması köye kira veya irad getirsin köyün ihtiyaçlarına katkı olması camii yapılması köy çeşmesi yapılması köy ilkokuluna onarımı ve köyün diğer ihtiyaçlarına katkı olsun diye yardımsever ve zengin köylüler tarafından köymuhtarlığına bağışlanmış, vakf edilmiş mallardır.

Bu malları başka çıkarlar için kullananlar ne bu dünyada ne de Ahirette huzur bulamazlar.

Sayın Osman Sargın, bu satışlardan derhal vazgeç. Yoksa Ecdadımın gazabı senin ve bu kararın altında imzası bulunan AKP’li meclis Üyelerinin üzerine olsun.

Cenab-ı Allah İznikli hemşerilerimin yar ve yardımcısı olsun.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA…

Leave A Reply

Your email address will not be published.