İznik Gölü’nde vapur Seferleri Yapılacak

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ ı makamında ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve BURULAŞ Deniz İşletme Müdürü Turgut Eraydın görüşmelerde bulundu.

İznik Gölünde yapılacak olan iskele yerlerini belirlemek üzere yer tespitinde bulunan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve BURULAŞ Deniz İşletme Müdürü Turgut Eraydın İznik Merkez olmak üzere, İznik Boyalıca mahallesi ve Orhangazi bölgesinde kurulacak alanları tespit ettiler.

İznik Gölünü Turizme Kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Bu gün itibariyle Burulaş genel müdürümüz ve deniz işlemeleri genel müdürü İznik’te idiler. Artık İznik turizm ve seyahat için bir vapura kavuşuyor. İznik’te kayıkhane dediğimiz tesiste bir iskele Boyalıca’da bir iskele Orhangazi’de bir iskele ve Göllüce Veya Müşküle’de bir iskele olmak üzere 4 iskele ile vapur seferleri yapılacak. Vapur seferleri turizm gezme amaçlı ve aynı zamanda eğlence amaçlı kullanılacak. Kardeşlerimizin nikah ve düğün törenleri bu vapur içerisinde yapılabilecek. Buradan da sizlerin aracılığıyla İznik’lilere müjdeyi vermiş oluyoruz. İnşallah bu yaz döneminde bunları yetiştirmeye çalışacağız. İznik’lilere bu yıl içerisinde yıl sonuna doğru bu hizmetlerden yararlanmaya başlayacaklar. İznik’liler için hayırlı olsun. Çünkü İznik medeniyetlerin başkenti, İznik tarihin başkenti, İznik tabiatın coğrafyanın başkenti. Böylesine güzellikler içerisinde olan İznik’te, İznik gölüne de böyle bir etkinlik yakışırdı. Sağolsun Büyükşehir belediye başkanımız Recep Altepe bu projemizi baştan beri destekliyordu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün bu konuyu neticelendirdik. İnşallah yakın zamanda da İznik’lilerin ve aynı zamanda tüm insanlığın hizmetine sunmuş olacağız. İznik gölü turizmi açılacak ve göl içerisinde de seyahatler yapılmış olacak. Bu anlamda sizlerin aracılığıyla da tüm dünya insanlarını İznik’e davet ediyoruz. İznik, Bitinya’nın, Roma’nın, Bizans’ın, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın başkenti. İznik tarihin başkenti. İznik’te yürüyüş adımları ile her 5 dakikalık bir mesafede Bitinya’yı, Roma’yı, Bizans’ı, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı görebilirsiniz. Aynı zamanda İznik dinler açısında çok önemli bir yer. Ayasofya’nın yanında İznik Ayasofya’sı da özellikle Hıristiyan dünyası için önemli bir yer, bu anlamda da İznik’ turizme, İznik’in her tarafını turizme kazandırmak istiyoruz. Tüm dünya insanlarını İznik’e davet ediyoruz. Gelin İznik’te tarihi birlikte yaşayalım, gelin İznik’te geçmişi birlikte hatırlayalım. Gelin İznik’in tüm güzelliğinden birlikte istifa edelim. Ben İznik belediye başkanı olarak tüm dünya insanlarına buradan selam ediyorum. İznik sizin şehriniz diyorum. Aynı zamanda İznik’te turizm yatırımı yapmak isteyen her müteşebbisi de İznik’e davet ediyoruz. İznik’te turizm yatırımı yapmak isteyen herkese de İznik belediyesi olarak alt yapı desteği vermeye hazırız diyor. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve BURULAŞ Deniz İşletme Müdürü Turgut Eraydın’a görüşmelerden sonra Başkan Osman Sargın projeye desteklerinden dolayı çini tabak hediye etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.