İznik Gölü İçin Buluştular…

0

İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı İznik DSİ Sosyal Tesislerinde “Suya Düşen Işık” filminin gösterimiyle başladı.

Bursa Valiliği’nin himayesinde, İznik ve Orhangazi İlçelerinin Kaymakamlıkları, Belediye Başkanlıkları, Meslek Yüksekokulları, Sanayi ve Ticaret Odaları, Ziraat Odaları ve ilgili kurumların işbirliği ile “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar” adlı çalıştayı bugün başladı.

4 oturum ile gerçekleşecek olan çalıştay İznik Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde “Suya Düşen Işık” adlı İznik Gölünü anlatan film gösterisi ile başladı. Açılışın ardından protokol konuşmalarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürü Yahya Güngör, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz protokol konuşmalarını yaptı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın çalıştayda gerçekleştirdiği sunumda Eko Turizmin İznik için önemine dikkat çekerken, bu alanda ilçeye yatırım yapacak yatırımcılara belediye olarak destek verdiklerini belirtti. İznik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Eko Turizm Tesislerini katılımcılara anlatan Başkan Sargın bunun yanı sıra özel yatırımcıların kırsalda gerçekleştirdiği turizm tesislerini de katılımcılar ile paylaştı. Konuşmasında İznik Gölü ve kırsala yapılacak proje ve yatırımlara da değinen Sargın, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çalıştay kapsamında 1.oturum İznik Gölü Sulak alanının biyolojik çeşitliliği Uzman Biyolog Burçak Gönül, İznik Gölü Havzasında Çevre Etki ve Koruma Projeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Mühendisleri Salih Yaşar ve Gülşah Karakullukçu, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Pirselimoğlu Batman tarafından gerçekleşti.

2,3 ve 4. oturumlar haline gerçekleşecek çalıştay saat 20.00’da sona erecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.