Belediye Kendi Elektriğini Üretecek

0

Lansy Enerji Yatırımları A.Ş GES proje yöneticisi Ali Selman Ak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın makamında ziyaret ederek proje detayları ve çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

IPARD2 Projesi kapsamında Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinden elektrik üretimi için proje hazırladıklarını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da” İznik Belediyesinin IPARD 2 proje onaylanırsa kendi enerjisini kendisi üretecek. Projenin altyapı çalışmalarına başladık. Projemiz hayat bulursa İnşallah 1000 KW’lık (1 MW megavatt) elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. İznik Belediyesinin tüketmiş olduğu elektriğin tamamından fazlasını üreteceğiz. Bu proje için iki bölgede tespitler yapıldı. Projenin altyapı çalışmaları Temmuz ayına kadar tamamlayacağız. Eğer projemiz onaylanırsa İznik yeni enerji kaynaklarına da kavuşmuş olacak. Yine projemiz EPK tarafından onaylandıktan sonra İznik Belediyemize de ekonomik girdi sağlanmış olacak. İznik Belediyesi ile Lansy Enerji yatırımları gönüllülük esası çerçevesinde omuz omuza birlikte bu proje için çalışılacak. Bu projemiz onaylanması halinde İznikli vatandaşlarımıza da büyük katkı sağlayacaktır. Hayırlısı ile sizlere başarı temenni ediyorum” dedi.

“Güneş Enerjisi Yatırımı” Sosyal bir Sorumluluktur diyen GES proje yöneticisi Ali Selman Ak, Projemiz şimdiden İznik Belediyesine ve İznik’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.