İZNİK BARAJI’NIN TEMELİ MUHTEŞEM TÖRENLE ATILDI

0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa’da düzenlenen tören ile Bursa ve ilçelerinde aralarında İznik Barajı’nın da yer aldığı 8 büyük projenin temellerini attı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın da katıldığı temel atma töreninde 434 milyon TL’lik 8 projenin temeli törenle atıldı. İznik Barajı ile İznik ve bölgesinin 2070 yılına kadar içme suyu ile tarımsal sulama ve elektrik üretimi gibi birçok ihtiyacını karşılayacak olan dev baraj için de inşa süreci başlamış oldu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Bursa Milletvekillerinin de katılımı ile Bursa’da aralarında İznik’te yapılacak ve yaklaşık 260 Milyon milyon TL bedelli İznik Barajı çalışmalarının da yer aldığı 8 büyük projenin temellerini atıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın da katıldığı Bursa Merinos’taki temel atma töreninde 434 milyon TL’lik 8 projenin temelleri dualar eşliğinde atıldı. Programa Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti iktidarlarından sonra bu ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve Türkiye’nin 3 kat büyüdüğünü ifade etti. Çavuşoğlu, “Biz, iktidarı ele aldığımızda esasen yeni bir yer altı kaynağı ya da zenginliği bulmadık. Bizim kasamızdan taşan paralar da mevcut değildi. Ne oldu da Türkiye üç kat büyüdü. Ne yaptık da büyüdü. Bir kere biz işe milletimizin ufkundan bakmak suretiyle, milletimizin yüreğinden, aklından geçen ne varsa onunla birlikte hareket edeceğimize adeta ant içtik ve o ne istediyse onu yaptık. İkinci olarak da çalıştık, didindik, saat mefhumu tanımaksızın gece gündüz demeden bu milletin refah seviyesini yükseltmek, herkesin geçim standartlarını genişletmek için adım attık ve çabaladık ve en önemlisi milletimize dönüp baktığımızda dedik ki “Ey milletim şimdiye kadar başaramadıysan birileri senin güvenini yok etti. Sen kendine güvenini görmüyorsun. Kendine güven, özüne dön. Liderinle beraber kol kola gir ve bu ülkeyi büyüt” dedik ve milletimiz bunu sağladı. 2002 ile beraber değişen en önemli şey milletin kendine olan güveniydi” dedi.

“HÜKÜMETİMİZ BURSA’YA ÇOK ÖNEM VERİYOR”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Bursa’ya ayrı bir gönül bağının olduğunu, hükümetin de bu kente çok önem verdiğini belirtti. Eroğlu yaptığı konuşmada “Bursa’ya geçtiğimiz yıllarda verdiğimiz 849 milyon liralık 74 müjdeye ek olarak bugün 23 müjde daha veriyoruz. Böylece toplam yatırım tutarı 1 milyar 300 milyon lira olan 97 müjde vermiş oluyoruz. Bütün bu yatırımlar hayırlara vesile olsun. Bunun içinde baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, mesire yeri, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Uludağ Milli Parkı’nda eğitim merkezi, yönetim merkezi ile sanat yapıları ve üst yapıların tesis edilmesi gibi yatırımlar yer alıyor. 2013 ve 2016 yıllarındaki ziyaretlerimizde Bursa’ya toplam 849 milyon liralık 74 müjde vermiştim. Bugünkü 425 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde ile son 5 yılda Bursalılara toplam 1 milyar 300 milyon liralık 97 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız.”dedi.

434 milyon TL’lik Projenin Temeli Atıldı

İznik Barajı projelerinin de aralarında bulunduğu Bursa bölgesindeki 8 eser arasında Orhangazi Nadır Deresi Islahı, Gölecik Barajı, İnegöl Olukman Tekke Göleti, Gemlik Hamidiye Göleti, İnegöl Alangünü Barajı Sulaması ve Gemlik Küçükkumla Barajı yer alıyor.

BAŞKAN SARGIN’DAN TEŞEKKÜR

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklamada “Bugün burada Orman Ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen 434 milyon TL’lik 8 projenin temelini dualar eşliğinde attık. Bunların içerisinde yer alan İznik Barajı ilçemiz ve bölgemiz için büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın açıkçası yıllardır özlemle beklediği bir proje. Ve bunun bugün burada temelini attık. Ben bu vesile ile Orman Ve Su İşleri Bakanlığımız Veysel Eroğlu’na İznik’e vermiş oldukları katkılardan ve yapılacak İznik Barajı için çok teşekkür ediyorum” dedi. Başka Sargın ayrıca Bakan Eroğlu’na İznik Çinisi Pano hediye etti.

Öte yandan törene katılan İznikli vatandaşlar pankart ve tezahüratlarıyla teşekkürlerini belirttiler.


Leave A Reply

Your email address will not be published.