Hastaları Mağdur Etmeye Ne Hakkınız Var ???

0

İznik Devlet Hastanesine muayene için giden yüzlerce hasta birbuçuk saat bekletildikten sonra Poliklinik yapılmayacak denilerek mağdur edildi.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin son mesai günü olan bugün hastaneye akın eden hastalar yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra doktorların poliklinik yapılmayacak sözü ile adeta şok oldular.

Bugün muayene için İznik Devlet Hastanesi’ne giden hastalar muayene randevu saatleri gelmesine rağmen doktorlar gelmeyince beklemeye başladı. Sekreterler tarafından tüm doktorların toplantıda olduğu ve toplantı sonrasında poliklinik yapılacağı belirtildi.

Saat 10:15’te biten toplantının ardından doktorlar polikliniğe gelerek bugün hasta bakmayacaklarını söyleyerek hastaneden ayrıldı. Muayene için sıra bekleyen yüzlerce hasta ise Acil polikliniğine yönlendirildi. Kadın Doğum doktorunun Poliklinik önüne kadar gelerek aciliyeti olan hasta var mı, yok mu, bakmaksızın bugün hasta bakmıyorum hepiniz Acil’e gidin demesi ise hekimlik adına utanç verici bir durumdu.

Toplantıda ne konuşulup ta Doktorların böyle bir karar aldığının hiç bir önemi yok. Ortada yüzlerce bekleyen hasta varken siz ben gidiyorum diyerek çekip gidemezsiniz. Hastaneyi veya herkimi Protesto edecekseniz bunun tarihini önceden belirlersiniz.

Olayın en vahim tarafı ise hiç bir hastanın tepki göstermemesi oldu. Tüm hasta ve hasta yakınları olayı gayet soğuk kanlılık ile hazmettiler. Hiç kimseden yükselen bir ses bile duyulmadı. Yazıkkkk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.