Engelli Aileleri’nden Korkunç İddialar

0

Engelli vatandaşlarımızın ailelerinden oluşan bir gurup dün İznik Belediyesi Engelli Yaşam Merkezine giderek engelliler derneği hakkında veryansın ettiler. İznik Engelliler derneği başkanı hakkında şok iddilarda bulunan vatandaşlar Kent Konseyi genel sekreteri Havva Candar’a içini döktü. Basın mensuplarının da yer aldığı toplantıda dile getirilen iddaalar ise herkeste şok etkisi yarattı. Engelliler Derneği adı altında bir çok usulsüz işler yapıldığını ve dernek başkanının burasını bir işletme gibi gördüğünü ve tüm yapılan faaliyetlerden kendisinine pay çıkarttığını belirterek birinin buna dur zamanının geldiğini ifade ettiler.

Ailelerin iddialarına göre; Yapılan son genel kurul ve başkanlık seçiminde engelli ailelerinin ve engellilerin haberi dahi olmadı. Yapılan genel kurul ve başkanlık seçimine davet edilenlere ise gelin sadece imza atılacak diye çağırılmışlar. Engelli aileleri dâhil kimsenin o gün başkanlık seçimi olacağından haberi yok. Başkan bizlere ulaşmak istemediği için, bizlerle bir arada olmak istemediği için, engelliler derneği organizasyonlarını engelli vatandaşlarla veya aileleriyle değil, normal vatandaşlar ile yapıyor.

Engelli vatandaşları geziye götürmek için belediyeden ücretsiz olarak araç tashisi yapılıyor fakat başkan engelli ailelerinden kişi başına araç parası topluyor. Derneğe her gelenden parası olup olmadığını sormadan söylediği miktarın kutuya atılmasını istiyor. Engellileri götürmek için izin alınan bir termal tesise kendi yakınlarını götürerek, tatil yaptırıyor.

Düzenlediği gezilere Büyükşehir Belediyesi’nden ve İznik Belediyesi’nden 200-250 kişilik araç istiyor. İznik’te bu gezilere katılabilecek en fazla 30-40 engelli var. Bunların dışında gezilere normal vatandaşları götürerek bunlardan kişi başı yol parası topluyor. İlçemizdeki engellilerin tabi ki gezmeye de hakkı var. Fakat engelli bir birey Çanakkale’ye veya Yılmaz Morgül programına gitmekten önce daha çok ve daha büyük ihtiyaçları var. Ayrıca katıldığı bu televizyon programlarından da götürdüğü insan başına da para alıyor.

Engelliler Derneği Başkanı sıfatını ve engellileri kullanarak bir çok kapıyı açıyor. Engellilerimizden bez kullanan veya kullanmayan herkese bez raporu çıkartarak bu bezleri satıyor. Çoğu engellilerin bez kullanma ihtiyacı yok. Bizler bazı şeylerin farkında olduğumuzda ise bizi dernekten dışlıyor.

Derneğe engellilere ve ailelerine dağıtılmak üzere bir çok yerden maddi destek gıda ve giysi yardımları geliyor. Bunlar bize verilmiyor. Bu yardımlar Engelli vatandaşlara verilmemesine rağmen bir anda ortadan kayboluyor. Marketlerden derneğe verilen bardak suları dahi, derneğe yardım adı altında 1 Lira’dan satıyor.

Bazı iş yerlerinde çalışan engelli kardeşlerimizi ise istediklerini yapmazlarsa işinden çıkartmakla tehdit ediyor. Şeklinde iddialarda bulundular.

Engelli Aileleri Bizler gerçekten mağduruz. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve bu sorunların bir anönce giderilmesini istiyoruz dediler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.