GÖL’DE GEMİ SEFERLERİ YARIN BAŞLIYOR

0

İznik ve Orhangazi yakasında yapılan iskelelerin bitmesi üzerine karşılıklı olarak düzenlenecek seferlerin çalışma saatleri belli oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ ve BUDO işletmesi tarafından alınan ve işletmesi BUDO tarafından sürdürülecek olan Akşemseddin Feribotu İznik Gölü’nde ilk seferlerine yarın saat; 12.00’de başlayacak.

31 Mayıs 2015 tarihinde karadan taşınarak Gemlik Körfezinden İznik Gölüne Özel bir araç ile getirilen Akşemseddin Gemisi, 700 tonluk vinçle göle indirilmişti. Bursa Büyükşehir ve İznik Belediyesi’nin İznik Gölünde Ulaşımı sağlamak için getirilen Akşemseddin feribotu ilk seferini yapmaya hazır.

İznik Gölü’nü turizme kazandırmak için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Akşemseddin Gemisinin İznik Gölü’ne inmesi ile şehrimizin değeri bir kat daha arttı. Yarından itibaren seferlere başlanacak. Bu bizim seçim vaatlerimizdendi. Bir sözümüzü daha yerine getirmenin onur ve gururu yaşıyorum. İznik- Orhangazi seferleri, Turistik ve eğlence amaçlı kullanılacak olan Akşemseddin gemisi hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü. İznik’i Tarihi, Tarımı ve Göl’ü ile turizme kazandırmak istiyoruz. Gelin İznik’te tarihi birlikte yaşayalım. İznik sizin şehriniz diyorum. Aynı zamanda İznik’te turizm yatırımı yapmak isteyen her müteşebbisi de İznik’e davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda da gereğini yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye İznik halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

İZNİK GÖLÜNDE SEFERLERİN GÜN VE SAATLERİ BELİRLENDİ

İznik- Orhangazi arasında Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri İznik’ten saat;12.00’de ve 18.00’de kalkış yapacak. Orhangazi’den ise saat; 10.00’da ve 17.00’de kalkışlar gerçekleşecek. Pazar günleri ise İznik’ten saat;18.00’de Orhangazi’den ise saat; 12.00’de İznik Orhangazi olmak üzere tek sefer gerçekleştirilecektir. Bilet satış noktası olan yeşil İznik çay bahçesinden temin edilebilir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.