Ayasofya’daki Tarih Yok Oluyor…

0

İncil’in 4’e indirildiği Hristiyanlık dünyasının en önemli eserlerinden biri olan İznik Ayasofya Müzesi, tadilat yüzünden kaybolmanın eşiğine geldi. Hz. İSA, Hz.MERYEM ve YUHANNA’nın yan yana resimlerinin bulunduğu eser yok olurken, Ayasofya’nın duvarları ise yazı tahtası haline geldi.

2008 yılının Haziran ayında restorasyonuna başlanılan 2011 yılında ise Camii olan Ayasofya günden güne yok oluyor. Hıristiyan dünyasının en önemli eseri olan ve hac vazifesini yaptıkları yer olan Ayasofya restorasyon yüzünden büyük yara alıyor.

İlk etapta cam kapı takılarak gündeme bomba gibi düşen Ayasofya’da şimdi ise daha büyük bir skandala imza atıldı. Hz.İSA, Hz. MERYEM ve Hıristiyanlık inancına göre İsa’nın 12 havarisinden biri olan YUHANNA’nın yer aldığı deisis sahnesi adlı eser yok oldu.

Eser, camla kaplı olduğu halde yok olması dikkatlerden kaçmazken diğer acı bir durum ise Ayasofya’nın tarihi sütunlarının üzerine birileri tarafından boyalarla yazı yazması. Eğer acil önlemler alınmazsa Ayasofya içerisinde bulunan tarih zamanla yok olacağa benziyor.


Leave A Reply

Your email address will not be published.