“Analı Kızlı“ İsimli Çanta Birinci Oldu

0

İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Bursa Ak Parti Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırım, Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İznik Kent Konseyi yöneticileri, 18 yarışma katılımcısı ve yakınları yer aldı.

Çevre Çalışma Grubu’ndan Emel Yücel ve Füsun Ertuğ ile Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Ceren Tuncer, Halk Eğitim Biçki-Dikiş Eğitmeni Nezahet Kahraman ve İznik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Semra Okur’dan oluşan jüri’nin belirlediği 36 bez çantadan Birinci Seza Sarı, İkinci Tuğba Buluç, Üçüncü Zeliha Peşte ve Jüri özel ödülünü ise Yıldız Özer aldı.

Programın açılış konuşmasını İznik Kent Konseyi genel Sekreteri Havva Çandar’ın yapmasının ardından Altın şehir İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada”Öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu akşam çok farklı bir etkinlikte hep birlikteyiz. Hanım kardeşlerimiz 1 Mart’ta geldiklerinde. Böyle bir şey yapalım demişlerdi. Yetiştirilir mi yetiştirilmez mi diye düşündük. Ama gördük ki çalışınca oluyormuş. Bir olmak, iri olmak, diri olmak işte böyle bir şey. Ben bütün arkadaşlarıma ve destek veren herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakam Pehlivan konuşmasında “Ben bu vesile ile yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm hanımefendileri kutluyorum.Çok güzel ürünler ortaya çıkmış. Herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Ak Parti Milletvekili İsmail Aydın konuşmasında ise“Ben İznik’e defalarca, birçok törene katılmak için geldim. Ama İznik bugün en anlamlı törenlerinden birini yaşıyor. Herşeyden önce çevre bilincini yaygınlaştırmak çok önemli. Ama bunu daha anlamlı kılan el emeği göz nuru işler ile çevre bilinci uyandırmak. Jüriye de çok teşekkür ediyoruz. Hayli zorlanmış olmalılar. Çünkü çantaların her biri ödüle layık eserler olmuş. Bizler çocukluğumuzdan hatırlarız, annelerimizle birlikte file çantalar ile pazara giderdik. Ama maalesef günümüzde naylon poşet çok yaygınlaştı. Bu naylonların doğada yok olması neredeyse mümkün değil. O nedenle bizim tekrar hızlı bir şekilde eski güzel alışkanlıklarımıza dönmemiz lazım. Bu anlamlı etkinliği önümüzdeki süreçte de hayatımıza uyarlayarak devam ettirmeliyiz. Tekrar emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Dereceye giren ödül sahiplerine ödüllerini protokol üyelerinin elinden alırken, 18 yarışmacı ise katılım ödüllerini protokol üyelerinin eşlerinin elinden aldı. Analı kız isimli çanta sahibi Seza Sarı çantayı Milletvekili Aydın’a hediye etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.