Ziraat Odası Çiftçinin Taleplerini Marmarabirlik’e İletti

0

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İznik Zeytin Kooperatifi Yönetimi ve Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile görüştü. Mutlu çiftçilerin talepleri ile oluşturdukları 3 maddelik listeyi Hidamet Asa’ya verdi.

 

İznik Ziraat Odası Yönetim Kurulu Vahit Mutlu önderliğinde İznik Zeytin Kooperati yönetim kurulu üyeleri ve Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ile bir toplantı gerçekleştirdi. Zeytin Kooperatifinde gerçekleştirilen toplantıda Vahit Mutlu “üretici çiftçilerimizin zeytin ile ilgili bizlere ilettikleri sorunları bir rapor halinde Marmarabirlik Başkanımız Hidamet Asa’ya sunduk. Ayrıca Marmarabirlik’ten 3 maddelik bir talepte bulunduk. İlk olarak  230 daneye kadar zeytinde kotanın kalkması, ikincisi Zirai ilaç borçlarının 1 yıl ertelenmesi, üçüncü olarak Avans fiyatın üstüne en az %15 fiyat farkı verilmesi oldu. Sayın başkan ilettiğimiz talepleri en kısa sürede Marmarabirlik yönetim kurulu toplantısında görüşüleceği sözünü verdi” dedi.

 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Marmarabirlik başkanı Hidamet Asa “ İznik Ziraat Odası başkanımız Vahit Mutlu ve yönet kurulu üyeleri ile birlikte üreticilerimizin güncel sorunlarını görüştük. Bizlerden 3 farklı talepleri oldu. Bu talepleri en kısa sürede yönetim kuruluna sunacağım. İznik İlçemizin tarımsal alanda önemli iki kurumu bundan sonra birlik ve beraberlik içinde üreticilerimizin geleceğine yönelik adımlar atarak projeler üreterek üreticilerimize katkı ve kaynak oluşturacaklardır. Marmarabirlik olarak tüm kurumlarımızla istişare içerisinde olarak birlikte hareket etmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim ve buna özen göstereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

 

Marmarabirlik yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa Kurumlar arasında yeri geldiğinde fikir ayrılıkları doğabileceğini söyleyerek “ aramızda fikir ayrılıkları doğsa da üreticilerimiz için birlikte hareket etme zorunluluğumuz var. Unutmayalım ki birlikten kuvvet doğar. İznikli üreticilerimize Ziraat odamız ile birlikte hizmet etmekten mutluluk duyarız ve bu sürece katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.