ZİRAAT ODASI BAŞKANI VAHİT MUTLU; “ÇİFTÇİNİN DURUMU VAHİM. SULAMA FİYATLARI BİZİ YIKTI. ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİN GÖZÜ KULAĞI MARMARABİRLİK’İN AÇIKLAYACAĞI FİYATLARDA

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, gündem ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Artan sebze fiyatlarının çiftçiden kaynaklanmadığını ifade eden Başkan Mutlu, “Sizin gübre, mazot ve sulama paralarından haberiniz var mı ?”dedi. Mutlu, Marmarabirlik’in açıklayacağı zeytin fiyatlarını ise merakla beklediklerini ifade etti.

0

Ziraat odasında açıklamada bulunan oda Başkanı Vahit Mutlu “Artan sebze fiyatlarının çiftçiden kaynaklandığı yönünde Ulusal ve sosyal medyada gündem olmuşuz. Sizin girdi fiyatlarından haberiniz var mı? Mart ayında 178 TL’ye aldığımız DAP gübresi şimdi 400 TL’ye yakın. İznik ve bölgesinde en çok kullanılan 20 Kg’lik Göztaşı 475 TL’den 900 TL’ye çıkmıştır. Hazır göztaşı ise 220 TL’den 420 TL’ye çıkmıştır. Bu mazot sulama ücretlerini de için içine katarsak çiftçi bu yükün altından nasıl kalkacak ?

Şeftali, üzüm piyasası durdu. Elma elimizde kaldı. Çiftçinin sattığı sebzenin fiyatları ise önceki fiyatları ile aynı. Peki sulama birliği su fiyatlarından haberiniz var mı ?

DSİ’ye devredilen sulama birliklerinden sonra fiyatlar %50 arttı. Proje alanı içinde bulunan emme ve sondaj fiyatları dehşet paralar alınıyor. Proje alanı dışında kalan sulama ücretleri ise Kasım ayına kadar 350 TL. Kasım ayından sonra ödeme yapamayanlara 700 TL ! Bu da gösteriyor ki ortada haksız bir kazanç var. Pompa ve sondajlara hiç bakım yapmadan dönüm başına 150 TL para ödüyoruz. ALOOO sesimizi duyan var mı ?

Avukat tuttuk bu haksız kazançları mahkemeye veriyoruz. Adalete güvenimiz tamdır. Çiftçinin mağduriyetini mahkemeye taşıyacağız. Haksızlık karşından susmayacağız.

Bu sezon zeytin fiyatlarından umutluyuz. İhracat şampiyonu olmuş Marmarabirlik’ten  çiftçilerimizin beklentisi büyüktür. Konuyu yakından takip ediyoruz “

VAHİT MUTLU

İZNİK ZİRAAT ODASI BAŞKANI

Leave A Reply

Your email address will not be published.