ZEYTİN KOOPERATİFİ MALİ GENEL KURULUNU YAPTI

Zeytin Kooperatifi Ortaklarından 1000 adet Battaniye yardımı

0

İznik Zeytin Kooperatifi 2021-22 olağan mali genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kuruldaki 18 madde ortakların oy birliği ile kabul edildi. Genel kurula katılan ortaklar ilk etapta deprem bölgesine 1000 adet battaniye yardımında bulunma kararı aldılar.

 

Genel kurul 2021-2022 İş yılına ilişkin yönetim kurulu tarafından verilen raporların okunması, revize bütçe görüşülmesi bilanço ve gelir-gider tablolarının incelenmesi ve müzakeresi okunarak ortakların oylarına sunuldu. Yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmesinin ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

 

Genel kurulda öne çıkan maddelerin başında her yıl yapılan mali genel kurulların alınan karar neticesinde iki yılda bir yapılmasına karar verildi. Diğer önemli maddenin görüşülmesinin öncesinde Marmarabirlik başkanı Hidamet Asa söz alarak ortakları bilgilendirdi. Bir fon kurulacağını belirten Asa “ Sizlerinde onay vermesi ile “İznik Zeytin Kooperatifi Ortakları Yardımlaşma Fonu” kurmayı planlıyoruz. Bu fon ile ortaklarımızdan alacakları ürün bedellerinden 1000’de 5 oranında kesinti yapılacak. Bu yapacağımız kesintiler ile ne mi yapacağız öncelikle Tarım Kooperatifi kuracağız ortaklarımız tüm tarımsal ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecek. Sonrasında Kooperatif Market kuracağız buradan tüm genel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Zeytinyağı Fabrikası ile ilgili çalışmalarımız zaten devam ediyor. Bunun yanı sıra birde paketleme tesisi kurmayı hedefliyoruz. Yağhane ve Paketleme tesisi için Devletimizin %50 hibe desteğine başvuracağız. Bunları hayata geçirmemiz ile artık aracılar yerine İznik Kooperatifimiz kazanacak, biz kazanacağız. Değişim dedik gerçekleştirdik şimdi büyüme zamanı” dedi.

 

Ürün bedellerinin ödemeleri konusunda çok telefon aldığını belirten başkan Asa “ bu yıl ortaklarımızın beyan ettiği ürünlerin tamamını aldık ve rekorlar ile kapattığımız bir yıl oldu. Eğer biz kota uygulasaydık bu paraların ödemesini elbette çok daha kolay yapardık ama biz hiçbir ortağımızı mağdur etmemeyi seçtik. Bu sezon toplamda 1.362 Milyar liralık ürün alımı gerçekleştirdik. Arkadaşlarımıza talimat verdim 30 Mart tarihinde yapacağımız ödemeyi Mart ayı başına çekmek için çalışmaları yapıyoruz” dedi.

 

Başkan Asa’nın konuşmasının ardından “İznik Zeytin Kooperatifi Ortakları Yardımlaşma Fonu” kurulması ortaklar tarafından olumlu karşılandı. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşe kongreye İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Gökbulut,  Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Uslu, Muhtarlar Derneği başkanı Zeki Bayrak ve Mahalle Muhtarları ile  Belediye Meclis Üyeleri Halil Arslan, İlker Kara ve çok sayıda ortak katıldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.