İznik’te vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ili vuran deprem için İznik’te vatandaşlar seferber oldular. Depremzedeler için battaniye, gıda ve birçok malzeme tırlara dolduruldu. 2 günde 7 yardım tırı dualarla uğurlandı.

0

Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa’da meydana gelen deprem sonrasında tüm Türkiye yardıma koştu. İznik’te de bir çok dernek ve oda üyelerine mesaj göndererek yardım kampanyası başlattı.

Depremin meydana gelmesinin ardından Kaymakamımız Recai Karal Başkanlığında, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Burada alınan kararlarda ayni ve nakdi yardımların nasıl yapılacağına dair bir bildiri yayınlandı.

Bu bildiriye göre yapılacak ayni yardımlar şu şekilde sıralandı; Battaniye, Kışlık ayakkabı, Çocuk bezi ve maması, Hiljen malzemesi, Giyilmemiş kazak, Paketli yenilebilir gıda ile buna benzer ürünler AFAD il müdürlüğüne ulaştırılmak üzere Yeni Belediye binasında toplanacaktır. Nakdi yardımlar ise Afet ve Acil Durumlar Genel Müdürlüğünün Deprem Bağış hesaplarına yapılacaktır.

Alınan kararların paylaşılmasının ardından İznikli vatandaşlar yardım etmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Dört bir koldan çalışmalar başladı, İznik Belediyesinde oluşturulan alana yardım malzemelerini götürmek isteyen vatandaşlar adeta akın ettiler.

Vatandaşlardan gelen giyim, battaniye, gıda gibi birçok malzeme burada tasnif edilerek depremzedelere götürülmek üzere tırlara yüklendi. Salı günü itibari ile yüklenen 4 yardım tırı yola çıkarak yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırdı. Yardımlar ise son hızıyla devam ediyor.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası, İznik Fenerbahçeliler Derneği, İznik İHH, İznik Genç İş Adamları Derneği’de yardım için seferber oldular.

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.