ZABITADAN PAZARYERİ DENETİMİ..

1

Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren İznik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ile Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince Kapalı Pazar Yeri balık pazarında denetim yaptı.

 

İznik Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan denetimlerde eksik tartım yapan tartı aletine rastlanmazken, esnaf ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneleri konusunda uyarıldı. Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ile ilgili maddeler gereğince tezgahlarına etiket koymayan ve vatandaşı yanıltacak şekilde etiket kullanılıp kullanılmadığı yönünde de ve çizgi düzenine uyulması konusunda incelemeler gerçekleştirildi.

 

Belediye Veterineri eşliğinde Balık Pazarı’nda satış yapan esnaflar da denetlenerek taze balık satışı ve hijyen şartlarına uygunluğu denetlendi.

 

Zabıta Müdürlüğü tarafından vatandaşların Pazar yerlerinde  herhangi bir uygunsuz durumla karşılaştıkları esnada 153 veya  757 1908 telefona bildirmeleri istendi.

 

1 Comment
  1. HAKAN says

    İNSANLAR MALESEF DİKKAT ETMİYOR KURTULMA SÜREMİZ UZUYOR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.