Boyalıca’da 10 dönüm sazlık alan yok oldu

0

Boyalıca Mahallesi sazlık alanda çıkan yangın lodosunda etkisiyle büyüyerek 10 dönümlük bir alanı küle çevirdi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

 

Yangın, akşam saatlerinde Boyalıca mahllesi Dereağzı mevkiinde ki sazlık alanda çıktı.  Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, Lodosun da etkisiyle büyüyerek hızla Boyalıca köyüne doğru ilerlemeye başladı.

 

Yangın yerine çık sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahele eden itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucunda yangını kontrol alına almayı başardı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Mersin Gazeteci Uğur Demirtaş’a yaptığı açıklamada “karasal alanda çıkan sazlık yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyerek köy sınırlarına doğru ilerlemeye başladı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında herhangi bir vatandaşımızın canına yada malına zarar gelmedi. Meydana gelen yangında 10 dönüm sazlık alan yok oldu. Bununla geçmiş olsun” dedi.

 

Yangında, 10 dönüm sazlık alanın zarar gördüğü öğrenilirken Jandarma yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.