YAZIK OLDU

0

İznikspor Bölgesel Amatör Ligine yükselme Play-Off’un son maçında Gemlik Çotanakspor’a 2-1 yenilerek BAL ligine yükselme şansını kaybetti.

Grup maçlarına hızlı başlayan ve ilk iki maçını kazanan temsilcimiz ilerleyen haftalarda aynı performansını sürdüremedi. Son iki haftaya lider durumda giren İznikspor üst üste aldığı iki mağlubiyet ile grubu 5. sırada tamamladı ve hayal kırıklığı yaşattı.  Orhangazi stadında oynanan maçta tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlar kötü futbol ve puan kaybına isyan ederek takımı protesto ettiler. Sonuç olarak verilen onca emeğe, dökülen alın terine yazık oldu. İznikspor önümüzdeki sezon Süper Amatör Kümede mücadele edecek.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Yenişehir ilçe stadında Akhisarspor ile karşılaşan temsilcimiz İznikspor kötü oynadığı maçta 2-0 mağlup olarak büyük bir avantajı kaybetmişti. Aynı maçta Mesut sakatlanarak oyuna devam edemezken Mevdudi kırmızı kartla oyun dışı kalmış orta sahanın dinamosu Hasan’da dizinden sakatlamıştı.

Tüm bu olumsuzluklar içerisinde Pazar günü oynanacak maça hazırlanan İznikspor galip gelmesi halinde BAL ligine direkt yükselen takım olacaktı.

Pazar günü Orhangazi’de oynanan maçta İznikspor taraftarları tribünleri tıklık tıklım doldurdu. Oyuna istekli başlayan taraf İznikspor oldu fakat rakip kontra ataklar ile kalemizde pozisyonlar buldu. Nitekim 15. dakikada attığı golle Çotanak 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra skoru eşitlemek adına pozisyonlar yakaladık ama bir türlü son vuruşları yapamadık. Geçen maçtan sakatlığı bulunan Hasan oyuna devam edemezken Doğan Can’da sakatlanarak oyun dışı kaldı. Morali bozulan İznikspor’un kontra ataklarla üzerine gelen Çotanak 45. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışında kalecimiz Adem gole izin vermedi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Maç döndü dedik ama olmadı

Yenik olmasına rağmen penaltı atışının kaçması ile moral bulan İznikspor ikinci yarıya istekli başladı ama istediği futbolu bir türlü ortaya koyamadı. Rakip Çotakspor ikinci yarıda üst üste girdiği pozisyonlara kalecimiz Adem geçit vermedi. 88. dakikada oyuna sonradan giren Muhammed ile aradığımız golü bulduk ama bu sevincimiz sadece iki dakika sürdü. 90+2 dakikada kalemizde gördüğümüz gol ile adeta yıkıldık ve maçtan 2-1 mağlup olarak ayrıldık. Temsilcimiz İznikspor önümüzdeki sezon Süper Amatör Kümede mücadele edecek.

Bundan sonra ne olacak

Bu sezon başlarken İznikspor yönetimi önüne bir hedef koydu. Bu hedef Bölgesel Amatör Lige yükselmek ve İznikspor’un tarihinde yaşadığı başarıları yeniden yaşatmaktı. Ona göre kadro kuruldu ve Play-Off maçlarına da ikide iki yaparak başladık fakat sonrası malum. Şuan önümüzdeki sezon için konuşmak çok erken. İleriki günlerde İznikspor yönetimi toplanacak ve önümüzdeki sezonun planlamasını yapacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.