İZNİK’TE BİR HAFTADA İKİ AİLE İSLAMLA ŞEREFLENDİ

0

İznik İlçe Müftülüğümüzde göğsümüzü kabartan ve duygulandıran iki olay yaşandı. Geçtiğimiz hafta İznik Ayasofya Camiinden dinlediği ezandan etkilenerek Müslüman olan Ukraynalı Daria Yaroshenko (Derya)’nın ardından, bugün de Moldovyalı Natalia Cebanu, çocukları Nicolae Bratujel, Adrian Bratujel ve Robert Cebanu islamla şereflendiler.

EZAN SESİNDEN ETKİLENEN UKRAYNALI KADIN MÜSLÜMAN OLDU

Gezmek için geldiği tarihi kent İznik’te Ayasofya Camiinde okunan ezan sesinden etkilenen Ukraynalı Genç kadın aynı camiye giderek Müslüman oldu.

İznik’e gezi amaçlı gelen Daria Yaroshenko, bir lokantada yemek yediği esnada İznik Ayasofya Camiinde okunan ezan sesinden etkilendi. Daha sonra eşi ile birlikte camiye giden Yaroshenko ezanı okuyan müezzin Osman Çakmak ile tanıştı. Müslüman olmak istediğini açıklayan genç kadın İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş ile birlikte ezanın okunduğu Ayasofya Camiinde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

DARİA’YDI DERYA OLDU

Müslüman olma nedenini ve İslam dinini seçtiği dönemi anlatan Ukraynalı Daria, “İznik’in tarihi bir yer olduğunu duymuştum. Gezmek amaçlı geldik. Burada yemek yerken Ayasofya Camii’nden ezan sesini duydum, çok etkilendim. Osman hocanın sesi beni çok etkiledi. İçimde bir şeyin titrediğini hissettim. İnternetten Kur’an-ı Kerim’i araştırdım. Kendi isteğimle Müslüman olmaya karar verdim” dedi.

Müslüman olan genç kadın, adını Derya olarak değiştirdi. İznik İlçe Müftüsü, Müslüman olan genç kadına Kur’an-ı Kerim hediye etti.

MOLDOVYALI AİLE MÜSLÜMAN OLDU

İznik’te oturan ablasının yanına gelen Moldovya uyruklu Natalia Cebanu İslam dinini araştırdıktan ve çevresindeki Müslümanların cana yakın davranışlarını, temizliğe ve komşuluk ilişkilerine verdikleri önemi görünce Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Natalia Cebanu Pazartesi günü Müftülüğe müracaatta bulunarak 32 çocuğu ile birlikte müslüman olmaya karar verdiklerini belirtti. Sonrasında İzniğimizin manevi mimarlarından Eşrefoğlu Rûmî’nin medfun olduğu ve adını da kendisinden aldığı Eşrefoğlu Camiinde şahitlerin de huzurunda kelime-i şehâdet getirerek hep birlikte Müslüman olmanın sevincini yaşadılar.

İznik Müftüsü Üzeyir Yavaş merasim sonrasında kendilerini tebrik ederek, Deniz adını alan anneye Rusça meal ve Kur’an-ı Kerim, Yusuf, Ömer ve Mustafa adını alan çocuklara da çeşitli kırtasiye ürünleri hediye etti.

3 çocuğuyla birlikte Müslüman olan anne Deniz Nicolae, “4 medeniyete başkentlik yapmış  dünyaca ünlü İznik’te Müslüman olmaya karar verdik. Allah izin verirse bayramdan sonra çocuklarımın sünnetini de yaptıracağım. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Çok mutluyum, duyguluyum. İnternetten araştırdım, anladım ki bu dünyada tek hak din İslam. Müslüman olmamıza vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.