Oğullar….ve….BABALAR !!!

0

Geçtiğimiz günlerde, başarılı bir iş adamı, masasının üzerine konan paketi açınca, paket infilâk etmiş ve adamın eli kopmuştu …. Şüphelerin üzeride yoğunlaştığı oğlu, bombalı paketi kendisinin koyduğunu itiraf etti. Sebep; çocukken…filân,falan !!!

Olay bana yarım asır önce olan, buna benzer cinayeti hatırlattı …Yanılmıyorsam, 1960’ın ilk yıllarıydı, İstanbul’un, daha surların dışına çıkmadığı zamanlar, Edirne yönüne giden yolun Bakırköy bölgesinde, etrafında hiç bir binanın bulunmadığı bir benzin istasyonu vardı. Ahmet MERTER isimli bir şahıs işletirdi. O zamanlar benzin istasyonları şimdiki gibi adımbaşı değildi. Yanılmıyorsam, Ahmet MERTER 1963 veya 1964 yılında benzinliğin yanına, iki veya üç adet çok katlı bina yaptırmıştı. Oradan geçenlerin bir kısmı “buraya kim gelir ki bu binaları yaptılar” diye ahkâm yürüttü ! Hakikaten binalar senelerce boş kaldı. Sonraki yıllarda ne mi oldu? Tam bilemiyorum ama şimdi 250-300 bin nüfuslu MERTER oldu orası. Bu ileri görüşlü adamın sonu ise..!!? Aynı, yukarıdaki işadamının başına gelen gibi, oğlu parayla adamlar tutup babasını öldürttü !!! Gönül ister ki, hiç çalışmadan babalarının alın teri kazançlarına sahip olmak için onları öldürten evlâtlar olmasın..o zaman ben de başlığı; OĞULLAR ve BABALAR diye atayım.!!

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

OLTAYA TAKILANLAR

Bir avuç kahraman, her şeyi göze alıp,”olmazı olur” yapmış, yedi düveli memleketten atıp, HÜR ve LÂİK bir CUMHURİYET kurmuşlar. Bugün, onların bu kutsal emanetini teslim alanlar, 4 yılda bir yaptıkları yeminde okuması zor diye “ATATÜRK İLKE ve İNKİLÂPLARINA ve LÂİK CUMHURİYETE BAĞLI KALACAĞIMA ..” sözlerini çıkaralım diyebiliyorlar.!!! Yazıklar olsun demek bile az bu nankörlere….O.Ş.

Leave A Reply

Your email address will not be published.