GÖMÜ

0

GÖMÜ

Yaşadığın ömrü kaliteli kılmak gibi bir endişen yoksa en azından yazık olur.

Hayata katılmak, bir iş, bir oluş içinde olmak, velhasılı bu hayat içinde “Bu çorbada benimde bir kaşık tuzum olsun” diyerek bulunmak, geriye bir şeyler bırakabilmek ve sizden sonra anılmasına vesile olacak bir şeyler üretmeyi dikkate alırsanız size hayat daha güzel gülümseyecek ve “merhaba” diyerek el sallayacaktır.

Hele hele ömrünüze yıllar eklemek yerine bu yıllara hayatta eklerseniz, vay be, işte gerçek mutluluk budur diyebilirsiniz.

Başkalarının hayatına da iyi ve güzel zamanlar, hoş anlar, unutulmayacak yardımlar, akıldan çıkmaz dostluklar, bir daha yapılamayacak yardımlar sizi en azından hayattan hoşnut kılmaya yetecektir.

Yazının başlığını neden gömü koydum.

Kültür Müdürlüğüne Tiyatro Genel Yönetmeni olarak atanmıştım. İlk sahneye koyduğumuz oyunun adı gömü idi. Sahneye koyan Elvan Çek diye diye bir arkadaşımdı. Afişi ben hazırlamıştım. Necati Cumalı’nın bir oyunu. Gece yarılarına kadar çalışırdık.

Hadi onu da söyleyeyim. Halk Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen tiyatro oyunları vardı. Tanıdığım arkadaşlar hazırlıyorlardı. “Duvarların Ötesinde” diye bir oyun sahneleyeceklerdi. Oyunun dekor, kostüm ve müziklerini ben yaptım. Uzun süre oynandı. Yerel basında “Erdoğan Sunar’ı bu yönleriyle kutlarız, bravo” diye bir iltifata maruz kaldım. Eksik olmasınlar. Oyun İstanbul basınında da yer aldı.

Asıl anlatmak istediğim bunlar değildi. Evet, ben bir gömü buldum. Geçen evde bir koliyi gözden geçirirken kızıma 1992 yılında yazdığım mektuplar elime geçti. Birçok. Ama öyle ki bildiğimiz türden mektuplar değil. Hep edebiyat, sanat, felsefe konularını kapsayan mektuplar. Şöyle bir baktım, nelerle ilgilenmiş, nelere kafa yormuşum. Kızım izin verirse, rica edeceğim ondan, onların hiç yoksa bir kaçını yayınlamayı düşünüyorum.

İşin daha ilginç yanları var. Bir şair yanım var. Milli Kütüphane Genel Müdürü Dr. Müjgan Cumbur’un sunuş yazısıyla ve benim resimlediğim “İhtiyar Duygu” adlı şiir kitabının dışında yer alan yazdığım iki şiiri buldum. Onları da yayınlamayı düşünüyorum

“Ada” diye bir şiirimi o zaman ki Belediye Başkanı Tahir Şenel Belediye Binasına yazdırmayı düşünüyordu. O şiiri bir karta bastırıp bayramlarda, yılbaşlarında kullandım.

Dahası yine o yıllarda kütüphane de bir “Çocuk Kitapları Haftası” kutlama programı elime geçti. Ne kadar güzel şeyler yapmışım. Şimdi o bulduğum şiirlerden birini ve öte yandan bir çocuk kitapları haftası kutlama davetiyesinden birini yayınlıyorum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.