ECEL GELDİ BAŞ AĞRISI BAHANE

0

Vehbi Koç,1920 lerin Ankara’sın da küçük bir bakkal dükkânında başladığı ticaret hayatında, çalışkanlığı, dürüstlüğü, ileri görüşü, güvenilirliği ve tabi Allahın da yardımı ile Türkiye’nin bir numaralı ticari firması olmayı başardı ve halâ bu başarıyı ahfadı devam ettiriyor. Güvenilirliği dedim, genç nesil bilmez 1950 li yıllarda İstanbul belediyesine Macaristan’dan otobüs alınacaktı, Macar firma vadeli satış için Belediyenin garantisini kabul etmeyip, Vehbi Koç kefil olursa öyle veririm demişti!

Vehbi beyin ölümünden sonra koltuğu oğlu Rahmi aldı, o da, o zaman daha gencecik olan büyük oğlu Mustafa’ya devretti. İşinde çok başarılı olan Mustafa evinde spor yaparken hastalandı. Karşıdaki hastahaneye kaldırıldı. Oradan helikopterle kendilerine ait İstanbul’un en modern hastahanelerinden olan Amerikan hastahanesine kaldırıldı, fakat ECEL gelmişti bir kere.

(Allahın rahmeti üzerine olsun)

Muş’a 45 km uzaklıktaki Gündoğan köyünde Bünyamin Kızılyıldız adlı çocuk hastalandı karla kaplı köy yolu beş saat süreyle mücadele edilip açıldı ve paletli ambulansla hastaneye kaldırılan çocuk sağlığına kavuşturuldu. ECEL gelmemişti bir kere.

Eskiler ne demişler; ECEL geldi baş ağrısı bahane.

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.