DERBENT KÖYÜ BENİM İKİNCİ KÖYÜMDÜR

0

Değerli İznik Gazetesi okurları,

Bundan böyle bu sütunlarda sizlerle beraber olarak ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını bir İznikli olarak ele almaK istiyorum.

Önce tanışalım. Ben kimim? 1963- 65 yılları arasında güzel İznik’in Derbent Köyünde yedek subay öğretmenlik yaptım. İki yıl 4 ve 5. Sınıfları okuttum. İlk yıl 18 erkekten 16sını sınıfta bıraktım. Bu öğrencilerimin çoğunluğunun tahsil yapmasını sağladı. O zamandan beri Derbent Köyü bölgenin en maarifçi köyüdür. Öğrencilerimle güzel ilişkilerimiz 52 yıldır devam eder. Bir İznikli’den daha çok İznikliyim. 1973 yılında Avustralya’ya göç ettim. Üniversitede araştırma ve öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalıştım. Orada gördüğüm güzel şeyleri yurdumda uygulamak için güzel vatanımıza döndüm.

Köyümde 150 bin fidan diktirdim. Bana göre ülkemizin en büyük sorunu erozyon sorunudur. İklim olarak Bursanın hiç bir yerinde erozyon sorunu yok ama iç Anadolu illerinde toprak ağaca yeşilliğe muhtaç. Bir Avrupa ülkesi veya İsrail, Japonya gibi bir ülkenin toprakları bizim kıraç ve ağaçsız Anadolu toprakları olsaydı o devletler buraları cennete döndürürlerdi. Emin olun o ağaçsız, erozyona terk edilmiş imdat! beni kurtarın diye bağıran vatan topraklarını gördükçe gördüğüm Anadolu illerinin valileri ve diğer bürokratları olmak üzere önlem almayan yöneticilere ah eder dururum.

O topraklar acaba İsrail veya her hangi bir Avrupa devletinin toprağı olsaydı neler yaparlardı? Hele 200 metre yakınında hiç bir şey yetişmeyen taşlık ve kıraç araziler varken en güzel arazilere mesken kurmak! Bu nasıl bir aymazlıktır. Allahım sen bana sabır ver.

Bunları tekrar tekrar yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim.

Allahtan tek duam ve dileğim, bu yazdıklarımı idrak edebilecek yöneticilerimizin yetişmesidir. İşte o zaman Türkiye kalkınacaktır.

Avrupa Birliği , ve Amerika hristiyan kulübü olarak Türkiye’nin yararına zaten bir iş yapmaz.Dış politikada yapılan hatalar ülkemize turizmden ekonomiye çok büyük zararlar verdi. Yıllar önce yapmamız gereken önlemleri Fırat kalkanı ve İDLİB te Rusya, iran, Suriye ve Irakla ortak hareket etmek bizim için en doğrusudur. Bu müttefikimiz oldukları halde bize dostça davranmayan batıya verilecek en güzel politika ve cevaptır.

İyi bir dış politikayla Şanghay gurubu bizim için daha uygun görünüyor ama her şeyden önce kendi sorunlarımızı çözecek yönetici ve bürokratlara ihtiyacımız var. Önerilerimi ülkemin neresinde olursa oldun yerel gazetelerimizde ve yurtdışında da yazacağım.

En kısa zamanda çok sevdiğim Derbent köyünü ve Güzel İznik’i ziyaret etmek dileğiyle.

Her şeyin en güzeli güzel vatanımız için olsun

Leave A Reply

Your email address will not be published.