YARIM KALMIŞ BİR HİKAYE HAWKEYE

0

Harika bir Cuma gününden herkese kucak dolusu sevgiler, sevgili okuyucularım. Bu Cuma gününde son dönemlerde adından sıkça söz ettiren ve yarım kalan bir Marvel yapımı olan Hawkeye adlı diziden bahsetmek istiyorum. Türkçe seslendirme kadrosu için en uygun isimler ile harika bir çalışma yapıldığını söyleyebilirim. Seslendirme kadrosu ise şöyle,  Jeremy Renner, Clint Barton (Umut Aksoy) o muhteşem ve güzel sesiyle Hailee Steinfeld yani Kate Bishop’a ses veren sevgili (Çağıl Özdemir) Vera Farmiga, Eleanor Bishop (Gülen Karaman) Fra Fee, Kazi (Bora Severcan) Tony Dalton, Jack Duquesne (Tuğbey İstanbulluoğlu) Florence Pugh, Yelena (Selen Severcan) Vincent D’Onofrio, Kingpin (Fatih Özacun) Linda Cardellini, Laura Barton (Sibel Taşçıoğlu) Brian d’Arcy James, Derek Bishop (Ümit Belen) Aleks Paunovic, Ivan (Berk Avcı) Piotr Adamczyk ,Tomas (Sefa Zengin) Carlos Navarro, Enrique (Erden Tunatekin) Adetinpo Thomas, Wendy (Aysun Topar) Ben Sakamoto, Cooper Barton (Arda Tümer) Ava Russo, Lila Barton (Zeynep Ecem Güneş) Cade Woodward, Nathaniel Barton (Ömer Faruk Çalışkan) Clara Stack, Çocuk Kate Bishop (Zeynep Çıplak) Regina Bryant, Franny (Öykü Kılıçaslan) Clayton English, Grills (Enver Murat Güçlü) Ivan Mbakop, Detective Caudle (Murat Değirmenci) Robert Walker Branchaud,Orville (İsmail Yıldız) Adelle Drahos, Missy (Armağan Tezcan) ve Yssa Mei Panganiban yani  Sonya karakterini sevgili (Ayça Koptur) seslendirdi. Bu harika ekibe 6 bölümden oluşan minik bir dizi keyfi için teşekkür ederim.

 

Hawkeye dizisi yayınlanan 6 bölümün sonunda sona ermişti. Noel temalı dizi MCU’ya oldukça önemli katkılarda bulundu. Hem bize bir sürü yeni karakter tanıttı hem de daha önceden bildiğimiz bazı karakterleri de bu yapımda yeniden karşımıza çıkarmıştı. Gelin bakalım bu dizinin konusu tam olarak nedir hep birlikte inceleyelim.

 

Hawkeye, 2012 yılındaki, yenilmezlerin savaşı veya New York savaşı olarak lanse edilen ve şehrin son anda kurtarılmasıyla sonlanan aksiyon ve gürültünün yüksek olduğu sinematik sahnelerle başlamaktadır. Jeremy Renner’ın hayat verdiği Clint Barton/Hawkeye karakterinin kahramanvari duruşunun ardından şehir toz-duman olmaktan kurtarılırken diğer planda da Kate isimli küçük kızın doğuş hikayesi ekranlara taşınmaktadır. Çünkü savaş esnasında Kate’in babası öldürülecek. Ve küçük kız annesine, ok ve yay istediğini söyleyecektir. Bir kahramanın doğuşu epey zorlu bir dönüm noktası gibi gözükse de yaratıcıların Kate’in oluşturma sekansı bu birkaç sözden ibaret olacaktır.

 

Günümüzde New York’un oldukça stabil bir hayat sürdüğü görülmesine karşılık Kate’in yıllar içerisinde çeşitli eğitim ve testlerin ardından kara kuşağa adım attığı hatta okçuluk üzerine epey yırtıcı hale geldiği görülmektedir. Annesi Elanor yeni nişanlısı Jack Duquesne ile hayatına mutlu mesut devam ederken emektar Hawkeye’ın Noel arifesini çocuklarla geçirmek istediği, eski karakterini emekli ettiği görülmektedir. Ta ki kendisinin yıllar evvel kullandığı kostüm ile sokak aralarında “yaramaz” insanları haklamaya çalışan bir kişiyi görene kadar. Kate. Doğru tahmin ettiniz. Eski Hawkeye ile yeni potansiyel Hawkeye’ın bir araya gelecek. Ve ikili şehri “kötü” adamlardan (suç örgütü) korumaya çalışacaktır.

 

Hawkeye dizisi bence çok güzel bir şekilde başladı. Dizinin birinci bölümünde Kate Bishop’un çocukluğunda babasını kaybettiği zamanı görüyoruz. Bu zaman ise Avengers’ın ilk filmi olan New York Savaşı’nın yapıldığı zaman. Evi harabeye dönmüş küçük Kate, süper güçleri olmamasına rağmen kahramanca savaşan Clint’i yani Hawkeye’ı görünce ona hayran kalıyor. Çünkü süper güçleri olmayan kişilerin bile kahramanca savaşabileceği ümidini ona veriyor. O günden sonra Kate Bishop, Hawkeye gibi usta bir okçu olmaya çalışıyor. Dizinin verdiği bu mesaj bence oldukça güzel bir mesaj. Çünkü bu mesaj bize herkesin kahraman olabileceğini söylüyor.

Dizinin günümüzde geçen bölümlerinde Hawkeye’in ailesiyle olan sahneleri bence çok güzel başladı. Karakterin ailesine olan sevgisinin ne derece büyük olduğunu Age of Ultron ve Endgame filmleri anlatmıştı. Bu filmde de bunun devam ettiğini görüyoruz. Özellikle Kate’in ailesiyle olan sorunlu hayatıyla Clint’in ailesiyle olan iyi giden hayatının art arda gösterilmesi oldukça iyiydi. Bu iki zıt bir o kadar da benzer karakterin, Clint’in Ronin geçmişi yüzünden kesişmesi bence oldukça hoştu. Başlarda pek uyumlu olamayan bu iki karakterin zaman geçtikçe birbirini sevmesi ve uyumlu olmaları da dizi içinde güzel bir şekilde karşımıza çıktı.

Dizi içinde Marvel hayranları için çok güzel sürprizler de vardı. Bunlardan bence en renklisi Rogers Müzikali’ydi. Ardından seveceğimiz bir sürü karakter de diziye gelmeye başladı. Bunlardan biri yeni tanıştığımız Maya Lopez karakteriydi. Dizisi de gelecek karakterin geçmişi bana oldukça ilginç ve trajik geldi. Daha sonra Black Widow filmiyle tanıdığımız Yelena karakterinin girişi ve Kate ile olan diyalogları çok hoştu. Son olarak Daredevil dizisinde de aynı oyuncu tarafından canlandırılan Kingpin karakterinin bu dizide olması hem Marvel evreni hem de bu dizi için çok güzel bir gelişmeydi.

Yoldan geçen onlarca insana “Avengers denildiğinde aklınıza gelen ilk karakter kim?” sorusu sorulduğu vakit, pek çok bireyin Jeremy Renner’ın hayat verdiği Hawkeye’a oy vermeyeceğini tahmin edebiliyorum. Buna sebebiyet veren ya da diğerlerini Hawkeye’dan ayıran kriterin ne olduğunu tam olarak kestirememekle birlikte Renner’ın çoğu içerikte geride kalan bir duruşa, kurgusal olarak çıta atlatamayan kimyaya sahip olduğu yorumunu yapabilirim. Ya da diğerleri gibi bir tanrısal güce sahip olmadığından, kısaca ok ve yay ile hayat bulduğundan Hawkeye dizisi bence bunun için izleyicilerin gözünde geri kaldı diyebilirim. Şuan devam çekimleri söz konusu bile değil ama henüz tam olarak diziyi bitirdiklerine dair bir açıklamaya yapılmadığı için umarım yeni bölümlerini izleme şansını yakalayabiliriz.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.