TARİHTEN BİR YAPRAK

0

 

Herhalde 1978 veya 1979 yılları idi.

Adalet Partisi Bursa Teşkilatı olarak il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla birlikte Süleyman Demirel’i ziyarete gittik. Rahmetli, bütün ilçe başkanları dahil hepimizi tanırdı. Bir kere ismi andı mı artık o ismi ve o kişiyi unutmazdı. Türkiye’de bilmediği, hafızasına yazmadığı kişi de yoktu.

Sohbetten sonra Süleyman Beyin yanından ayrılırken hepimizle el sıkışıp, vedalaşırdı. Yine öyle oldu. Önümde bu kez Orhangazi ilçe başkanı Mustafa Ayhan’a sordu. “Ali Tekin’i ziyaret ediyor musun?” dedi. Mustafa başkan bir an tereddüt etti. Hı efendim tabii gidiyorum, gibi laflar etti ama Süleyman Bey başkanın Ali Tekin’i hatırlamadığını ve ziyaret falanda etmediğini anladı. Sonra ben vedalaştım, dışarıda Mustafa başkan bizlere soruyor, yahu Süleyman Bey birini ziyaretten söz etti, kim olduğunu da anlayamadım. Ali Tekin mi ne dedi. Kim bu biliyor musun, gibilerden. Bende güldüm. Yahu dedim, Ali Tekin’i bilmiyor musun, Aşağı Sölöz’lü. Başkan iyice şaşırdı. Yahu nasıl olurda bilemem. Sende biliyorsun. Kim Allah aşkına Şefikciğim söyle diye başladı yalvarmaya. Bak dedim, Sölez’e git, köye girmeden mezarlık var solda. Hemen mezarlığın girişinde, yol kenarında sol tarafta pilot bröveli bir mezar göreceksin. İşte o hava pilot Binbaşı Ali Tekin, dünyanın parmakla sayılacak kadar az yetişmiş F16’ların, F 104’lerin pilotudur. Onun gösterdiği uçuş başarılarını hiçbir pilot gösterememiştir. Süleyman Bey’de bu derece değerli bir pilotumuzun kabir ziyaretini yapıp yapmadığını sana soruyor. Gittiğinde kabrini bir ziyaret et, dua et, dedim.

Bu vesile ile rahmetli Ali Tekin’i bir kez daha andık.

Ruhu şad olsun. Onun gibi kahramanlarımızı unutmayalım. Allah eksik etmesin. Sanırım 1958’lerde vefat etmişti.

Bunca Başbakanlık, Genel Başkanlık yapmış Türkiye için adım adım her şeyini bilen bir Devlet Adamının Ali Tekin’i bilmesi ve unutmaması da ayrı bir güzelliktir.

Siyasetçilerin bu ülkeyi, bu ülkedeki gelmiş geçmişleri, milli manevi değerleri bilmesi çok güzel bir davranıştır. Çok çok ta anlamlıdır.

Türkiye’yi idare edenlerin ve idare etmeye kalkışanların bu millete, bu toprakları, geçmişi ile birlikte bilmesi, tanıması gelecek için olumlu bir ışık olur.

Onun için günlük politika değil, geçmişi ile ve geleceğe dönük politikalar üreten politikacılara ihtiyacımız vardır.

Hoşça kalın

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.